Öğrenci ve velilerden 'yeni okul isteriz' eylemi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Şubat 2010 14:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İSTANBUL Maltepe'de deprem riski nedeniyle iyileştirme kararı alındığı belirtilen bir okulun öğrenci ve velileri, güçlendirilmeden vazgeçilerek, yerine yeni bir okul yapılması için eylem yaptılar. Beden dersleri öncesinde kömürlükten bozma bölümü soyunma odası olarak kullanan öğrenciler ilk derse girmeyerek, ?Yeni okul isteriz? sloganları attı.

Maltepe'deki Vasfi Rıza Zobu İlköğretim Okulu'nda bir grup veli, 30 yıllık okula, deprem riski nedeniyle yetkililer tarafından güçlendirme kararı verildiğini belirtti. Okulun hasarlı olduğunu yerine yeni bina yapılması gerektğini söyleyen veliler, okul önündeki caddeyi iki taraflı olarak çöp konteynerleriyle trafiğe kapattı.

Öğrenciler de hep bir ağızdan ?Yeni okul isteriz? sloganları attı. Okul önüne gelen polis ekipleri trafik akışının normale dönmesi için velilerle konuşarak, öğrencileri okul bahçesine almaları yönünde uyarılarda bulundu. Öğrenciler okul bahçesine girerken Okul Aile Birliği Başkanı Necla Tüzün Korkmaz yaptığı açıklamada, ?Okulumuzun 10 yıldır yıkılacağı, yerine daha modern ve kullanışlı bir binanın yapılacağı söylenmekteydi. Fakat yaptığımız müracaatlardan sonuç alamadık. Çocuklarımız can güvenliği olmadan eğitimlerine devam ediyor. ?Tahliye edilmesi gerekiyor' denilen okula güçlendirme yapılması kararı veriyorlar. Yeni bir proje ile aynı yere okul yapılmasını istiyoruz? diye konuştu.

Hemen yanında dere yatağı bulunan okul binasının bazı duvarlarında da çatlaklar bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber