Havalar nasıl olacak? / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Şubat 2010 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların, sabah saatlerinden itibaren Antalya ve çevresi ile öğle saatlerinden itibaren Mersin, Adana ve İskenderun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta, öğle saatlerinden itibaren Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(30-40 km/s) olarak esecek.

UYARILAR

Yağışların, sabah saatlerinden itibaren Antalya ve çevresi ile öğle saatlerinden itibaren Mersin, Adana ve İskenderun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı(ulaşımda aksamalar, sel ve su baskını v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gereklidir.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu' nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gereklidir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.Rüzgar öğle saatlerinden itibaren kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(30-40 km/s) olarak esecek.

EGE Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.Yağışların, sabah saatlerinden itibaren Antalya ve çevresi ile öğle saatlerinden itibaren Mersin, Adana ve İskenderun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmurlu ilk saatlerde Sivas çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. geçecek.

BATI KARADENİZ Çok bulutlu, sabah saatlerinde iç kesimleri ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, batısı( Malatya, Elazığ, Tunceli,Bingöl, Muş,Erzincan ve Erzurum çevreleri) yağışlı geçecek. Yağışların Yağmur,Erzurum ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gereklidir.Gece ve sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.









Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber