'Gölge müşteri' vatandaşa kötü davranan personeli tespit edecek

Haber Giriş : 11 Şubat 2005 06:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSKİ, müşterilere karşı kaba davranan elamanlarını denetlemek üzere bir 'gölge müşteri' birimi oluşturdu. İsteyen herkes gölge müşteri olup, İSKİ personelini denetleyebilecek.

Verdiği hizmetlerde müşteri memnuniyetini artırmak için harekete geçen İSKİ Genel Müdürlüğü, personelini 'gölge müşteri' birimiyle denetleyecek. Başta şube müdürlüklerindeki veznelerde çalışan elemanlar 'gölge müşteriler'in takibinde olacak. Hizmet verdiği bölgelerde ikamet eden ve İSKİ suyu kullanan kişiler üzerinde bir anket çalışması gerçekleştirdi. 35 ilçe ve 776 mahallede işyeri, hane ve sokak bazında yapılan anket kapsamında, toplam 17 bin 402 kişiyle görüşüldü. Anketle, müşterilerinin yüzde 10'unun İSKİ'den memnun olmadığı, en çok da personelin ilgisizliği ve kabalığından şikayetçi olduğu sonucu ortaya çıktı.

Şube müdürü görevden alındı

Sonuçlar üzerine harekete geçen İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur, personeli denetleyecek 'gölge müşteri' uygulamasını başlattı. Yüzde 100 müşteri memnuniyetini hedeflediklerini kaydeden Çodur, "Bünyemizdeki çürükleri temizleyeceğiz. Bir 'gölge müşteri'nin raporu doğrultusunda, vatandaşa kötü davranan bir şube müdürünü görevinden aldık. Çalışanlarımızı da, müşterilere nasıl davranmaları gerektiği konusunda eğitmeyi sürdürüyoruz" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber