Sayın Necmettin Yalçın, bu konu da Sayın Bakana bırakılmamalı

Bilindiği üzere, adaylardan gelen talepler doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen adaylarına bir hak daha tanımıştır. Buna göre, 2010 KPSS sınavı öncesinde, Haziran ayında 10 bin öğretmen alımı yapılacak olup, bu sınava sadece 2008 ve 2009 KPSS sınavına girmiş ve MEB'in belirleyeceği branşlarda belirlenen taban puanların üzerinde puan alan adaylar başvurabilecektir. Ancak söz konusu bu alımın bir aldatmacaya dönüşmemesi için, boşalacak sözleşmeli pozisyonlara da yerleştirme alınması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mart 2010 00:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Yalçın,

10 bin öğretmen alımında tüm yük Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun omuzlarına kaldı. Bu biraz da böyle olması gerekiyordu. Zira sorunun, sayın Çubukçu'nun kaynaklandığı ifade edilmekteydi.

Şimdi yeni bir sorunla daha karşı karşıyasınız.

10 bin öğretmen alımı daha yapılacağı açıklanarak, öğretmen adaylarının gönlü alınmış ve eleştiriler ortadan kaldırılmıştır. Ancak, 10 bin kadrolu öğretmen alımına mevcut mevzuat gereğince sözleşmeliler de başvurabileceği için, 6 veya 7 bin sözleşmelinin kadrolu öğretmen olacağı ve toplamda 3 bin veya 4 bin yeni öğretmen alınacağı tahmin edilmektedir.

Bu durumdan dolayı, öğretmen adaylarında daha şimdiden büyük bir memnuniyetsizlik ortaya çıkmaya başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığının kendisine intikal eden bu memnuniyetsiz duruma bugüne kadar bir cevap vermemesi de sorunu giderek büyütmektedir.

Sayın Yalçın,

Haziran ayı öğretmen alımı yaklaşmaktadır. Bu sorunu daha fazla ertelemek, kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Bu nedenle Makamlarınızca bugünden bir açıklama yapılarak öğretmen adaylarının yaşadığı tedirginliğin giderilmesi, boş yere oluşturulan gerilimin sonlandırılması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber