140 promil nasıl '0' oldu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Şubat 2010 21:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alkolmetrede '140 promil' alkollü çıkan sürücü, 'içki içmedim' dese de inandıramadı. Ehliyetine el kondu, yılmadı, soluğu Adli Tıp'ta aldı. Kan testinde 'Sıfır alkol' çıktı

KALİBRASYON hatası can yakıyor. Son örnek Ankara'dan. Bir sürücünün zaman kaybı, psikolojik sıkıntı yaşamasına, kan testi için cebinden para ödemesine neden olan süreç iddialara göre adım adım şöyle gerçekleşti:

ALKOL ALMADIM

Sürücü E.A, geç saatte işyerinden ayrılıp evine giderken, Çetin Emeç Bulvarı'nda kontrol noktasında durdu, alkolmetre testinden geçti. Polisin '140 promil alkollüsünüz, aracınızdan inin' sözleri üzerine E.A., bunun mümkün olmadığını, alkol almadığını belirterek testin yinelenmesini istedi.

537 TL VE 6 AY

Ancak talebi reddedildi ve ceza tutanağını imzalaması istendi. Memur araç kullanamayacağını, otomobilin çekileceğini, 537 lira ceza yazılacağını ve 6 ay boyunca ehliyete el konulacağı da söyledi. E.A., ceza tutanağını imzalamayacağını ve Adli Tıp'ta teste tabi tutulmak istediğini bildirdi. E.A polis eşliğinde önce Trafik Bölge Müdürlüğü'ne ardından Adli Tıp'a gitti. Ehliyetine el konulan ve sabaha karşı kan örneği veren sürücü, tekrar geldikleri Trafik Bölge Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından evine döndü.

KANDA ALKOL YOK

Adli Tıp'tan test sonucu için 5-6 gün beklemesi gerektiği söylendi. E.A. bir hafta ehliyetsiz kaldı, test sonucunu almaya gittiğinde 35 TL ödedi. Raporda ise 'kanda alkol bulunmadığı' yazılıydı. E.A. teste ödediği paranın ne olacağını sordu.

ÜSTÜNE SU İÇİN

Görevli paranın iade edileceğini belirtti, 'kalibrasyon hatası' nedeniyle pek çok insanın mağdur olduğunu belirtti. Sürücü E.A., Trafik Bölge Müdürlüğü'ne giderek raporu verdi ve ehliyetini aldı. Görevli polis memuruna test için ödediği paranın nasıl iade edileceğini sorunca, 'Üzerine su için' yanıtını aldı. Memur, 'bütün hatanın adli tıpta olduğunu, raporları bilerek geç verdiklerini, kendilerine defalarca yazmalarına karşın mağduriyetin giderilmesi için ilerleme sağlanamadığını' söyledi.

Sürücü şimdi davacı olmaya hazırlanıyor. Erdem ANILAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber