Projeksiyon cihazları, plazma TV'lerin tahtına göz dikti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2010 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''Ev sinema sistemi'' olarak da bilinen, televizyon, VCD ve bilgisayar gibi kaynağından gelen görüntüyü evin duvarına yansıtan yüksek çözünürlüğe sahip projeksiyon cihazları, plazma televizyonların tahtına göz dikti.

AA muhabirinin yaptığı araştırmaya göre, genellikle okullarda ve dershanelerde, görsel materyalin perdeye yansıtıldığı projeksiyon cihazları, yaklaşık son 10 yılda büyük gelişim gösterdi.

Önceleri sadece bilgisayara takılabilen projeksiyon cihazları, monte edilen gelişmiş ses sistemleri ve çözünürlüğünün artması, sadece perdeye değil duvara da yansıtılabilmesi, televizyonun aksine yer kaplamaması nedeniyle, artık evlerde de tercih edilir hale geldi.

Bu gelişmiş özellikleriyle, evde sinema izleme keyfini yaşatan bu cihazların üretimi konusunda büyük markalar arasında rekabet yaşanıyor.

Fiyatları, çözünülürlüğüne ve sahip olduğu ses sistemine göre değişen projeksiyon cihazlarının fiyatı 700 liradan başlıyor, 20 bin liraya kadar çıkıyor. Normal çözünürlüğe sahip bir cihaz şu an yaklaşık bin liradan alınabiliyor. Bazı cihazların yanında ayaklı perde, promosyon olarak veriliyor. Projeksiyon cihazları ayrıca duvardaki yansıyı, duvarın ebadına göre 2-3 metreye kadar büyütüp küçültebiliyor.

Televizyon, VCD ve bilgisayar gibi kaynağından gelen görüntüyü evin duvarına yansıtan yüksek çözünürlüğe sahip projeksiyon cihazları, adeta büyük ekranlarıyla bilinen plazma televizyonların tahtına göz dikti.

Çeşitli elektronik markaların Türkiye temsilciliğini yürüten bir firmanın Konya Servisi yetkilisi Uğur Özgül, şu anda vatandaşların büyük bölümü için lüks kabul edilse de projeksiyon cihazlarının evlerin salonlarında yerini almaya başladığını vurguladı.

Özgül, projeksiyon cihazlarının, ekranı çok büyük olmasıyla bilinen plazma televizyonlara göre fiyat olarak son derece cazip olduğunu belirterek, ''42 inç'lik bir plazmaya ödenecek paranın sekizde bir fiyatına, benzer kalitede hizmet veren bir projeksiyon cihazı satın alınabiliyor'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber