Böbrekleriniz için bol bol su tüketin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2010 23:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzce Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği üyeleri, 11 Mart Dünya Böbrek Günü nedeniyle düzenledikleri yürüyüşte, vatandaşlara bol bol su içmeleri tavsiyesinde bulundu. Organ bağışı ve böbrek hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüşe çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Düzce Şehir Merkezi'nde bulunan Anıt Park Meydanı'nda toplanan Düzce Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ellerinde taşıdıkları," Böbrekleriniz için bol su için, Organlarınızın Toprak altında çürümemesi için Organlarınızı bağışlayın" yazılı dövizlerle İstanbul Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Dolapcıoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri yürüyüş boyunca böbrek rahatsızlıkları tedavi şekilleri ve yapılması gerekenlerin bulunduğu broşür dağıttı.

Cedidiye Mahallesi Düzce Belediye Hizmet Binası önünde toplanan dernek üyeleri adına Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Dolapçıoğlu bir basın açıklaması yaptı.

Dolapcıoğlu, kendisinin de bir böbrek hastası oğlu olduğunu ve geçtiğimiz günlerde böbrek nakli yaptırdıklarını hatırlatarak başladığı konuşmasında, Dünya Böbrek Günü'nün her yıl mart ayının ikinci haftasına denk gelen perşembe günü kutlandığını ifade etti.

Arzu Dolapcıoğlu, "Ülkemizde maalesef böbrek hastalıkları konusunda bir farklılık yaratılmamıştır. Biz bu farklılığı acaba yürüyüş yaparak, arkadaşlarla broşür dağıtarak yaratabilir miyiz? diye düşündük. Böyle bir etkinlik düzenledik. İnşallah bundan sonraki yıllarda katılımı daha da arttırarak bu etkinliğimizi devam ettiririz. Dünya Böbrek Günü'nde söylemek istediğimiz en önemli şey, bizim böbrek hastalığıyla ilgili başımız yandı. Diğer bütün insanların başının yanmamasını diliyoruz. Basit idrar ve kan tahlilleriyle anlaşılabilecek böbrek rahatsızlıkları için doktora başvurarak tedavilerini yaptırmalarını istiyoruz. Özellikle benim çevremde birçok arkadaşımızın böbrek rahatsızlığını grip gibi gelip geçeceğini zannederek tedavisini yaptırmadığını ve daha sonra diyalize bağlanmak suretiyle hayatlarını devam ettirmek zorunda kaldıklarını gördüm. Lütfen böbreklerinizle ilgili bir rahatsızlık yaşıyorsanız tedavinizi mutlaka yaptırın." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber