Bürokrasi kurbanı öğretmenin dramı Meclis'e getiriliyor

Haber Giriş : 13 Şubat 2005 07:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur'un Altınyayla ilçesinde, ?'usta öğretici'' kadrosuyla göreve başlayan, ancak 90 günlük prim ödeme süresi dolmadığı için SSK Hastanesi'ne sevk yazısı alamayan Sevim Bakır adlı ?usta öğreticinin'' sorunu TBMM'ye taşınacak.

Usta Öğreticiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlmiye Yiğitoğlu, Türkiye'de Sevim Bakır gibi, ?'usta öğretici'' statüsünde çalışan 11 bin öğretmen bulunduğunu, bu öğretmenlerin işçi statüsünde çalıştırıldıklarını bildirdi. SSK'ya 90 gün süreyle prim ödemeyenlerin, prosedür gereği sağlık kuruluşlarına sevk edilmediklerini belirten Yiğitoğlu, bu durumun sıkıntı yarattığını söyledi. Sevim öğretmenin de, zatürree olmasına rağmen sevk alamadığı için tedavisinin geciktiğini ve sonunda ölümüne neden olduğunu öne süren Yiğitoğlu, ?Binlerce usta öğreticiyle Ankara'ya gidip, sorunumuzu anlatacağız. Milli Eğitim Bakanlığı, TBMM ve ilgili herkese sıkıntımızı dile getireceğiz.'' dedi.

Eğitim-Sen Burdur Şubesi Başkanı Celal Çiçek de, usta öğreticilerin her türlü eylemine destek olacaklarını söyledi. Burdur'un Altınyayla ilçesi Altınyayla İlköğretim Okulu Ana Sınıfı'nda ?usta öğretici'' statüsüyle öğretmenlik görevine başlayan Sevim Bakır (40), sigortalılığının üzerinden 90 gün geçmediği için SSK'dan sağlık karnesi çıkartamamış ve hastaneye sevk alamamıştı. Zatürree olan Sevim Bakır, geçen hafta tedavi gördüğü Isparta Devlet Hastanesi'nde ölmüştü. Sevim Bakır'ın babasının üzerinden aldığı Bağ-Kur sağlık karnesi ise işe başlaması nedeniyle iptal edilmişti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber