Savcı: Soruşturmanın Erzincan rektörü ile ilgisi yoktu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Mart 2010 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ailesine selam notu bırakıp ölüme gitti

İhale yolsuzluğu nedeniyle geçen hafta soruşturma başlatılan Erzincan Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Büyükkasap kendini astı

İHALE yolsuzluğu iddiasıyla geçen hafta düzenlenen operasyonla 10 kişinin gözaltına alındığı ve üç kişinin tutuklandığı Erzincan Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap (48) dün intihar etti. Büyükkasap, Eğitim Fakültesi içerisinde bulunan lojmanında kendisini kabloyla tesisat borusuna astı. Hassas bir yapıya sahip olduğu bildirilen ve Erzincanlılar tarafından çok sevilen rektörün yolsuzluk olayından kendisini sorumlu tuttuğu ve bu durumu gururuna yediremeyerek intihar etmiş olabileceği iddia edildi. Ancak Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ihaleye fesat karıştırma soruşturmasının Büyükkasap ile ilgisinin bulunmadığı belirtilerek, rektörün şüpheli ya da soruşturmanın tarafı olmadığı vurgulandı. Açıklamada, soruşturmanın kapsamının, ihale komisyonunda görev alanlar ve ihaleye katılan müteahhitlerle sınırlı olduğuna dikkat çekildi. Rektör Büyükkasap için bugün saat 11.00'de Erzincan Üniversitesi'nde tören düzenlenecek. Ardından Terzibaba Camisi'nde cuma namazını müteakip cenaze namazı kılınacak. Cenaze ardından Kastamonu'nun Tosya ilçesine gönderilerek toprağa verilecek.

GERİDE NOT BIRAKTI

Çanakkale törenlerine götürmek için sabah saatlerinde lojmana gelen şoförünün kapı açılmayınca şüphelenmesi üzerine cesedi bulunan rektörün, geride "Eşime ve çocuklarıma selam" yazılı bir not bıraktığı öğrenildi. Rektör notunda eşi ve kızına bazı tavsiyelerde de bulundu. Prof. Büyükkasap'ın eşinin, Erzurum Bilkent Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi olan kızlarıyla birlikte kaldığı, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi olan oğlunun ise Ankara'da yaşadığı için tek katlı müstakil lojmanında yalnız başına olduğu bildirildi. Rektörün intiharının, geçen hafta Hukuk Fakültesi Kampusu'nda 10 kişinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan ısıtma sistemi ihalesinde yolsuzlukla ilgili olabileceği iddiaları Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı yalanladı. Başsavcılığın yazılı açıklamasında, "İhaleye fesat karıştırma soruşturmasının Büyükkasap ile ilgisinin bulunmadığı, rektörün şüpheli ya da soruşturmanın tarafı olmadığı" belirtildi. Büyükkasap'ın cenazesi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Büyükkasap'ın tüm ilçelerde meslek yüksek okulu açılmasını sağladığını söyleyerek, "Çok üzgünüz. Neden intihar ettiğiyle ilgili herhangi bir tespit yok. Bunun üzerinde çalışmalar sürüyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber