Bodrum'daki tapu operasyonunda 18 tutuklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2010 09:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Muğla Emniyet Müdürlüğünce Bodrum Tapu Müdürlüğüne düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 28 kişiden 18'i tutuklandı.

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 13 aydır sürdürülen çalışmanın ardından Bodrum, İstanbul, Konya, Samsun ve İzmir'de düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve ifade işlemlerinin ardından Bodrum'da adliyeye çıkartılan 28 kişiden 18'i tutuklandı.

TUTUKLANANLAR

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yağma, rüşvet vermek ve almak, evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, haksız mal edinmek ve gizlemek, ruhsatsız silah bulundurmak ve kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" iddialarıyla adliyeye sevk edilen Bodrum Tapu Müdürü A.A, Tapu Müdür Yardımcıları E.E, C.U. ve Ö.K, 5 tapu çalışanı, 7 iş takipçisi ve astsubaylar C.K. ile O.K'nın da aralarında bulunduğu 18 kişi tutuklandı.

Polis memurları M.Ş, N.U. ve M.E.A, Zabıta Amiri C.Y, mahalle muhtarı M.A, M.Ç. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartı ile 20 ila 30 bin TL arasında kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlardan yabancı uyruklu bir kadın da emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Bodrum, İstanbul, Konya ve İzmir'de 15 Martta, eş zamanlı düzenlenen operasyonda, "yağma suçunu işledikleri, görevi kötüye kullandıkları, rüşvet aldıkları ve haksız kazanç elde ettikleri" iddia edilen Bodrum Tapu Müdürü, 3 polis, 1 zabıta amiri, 1 mahalle muhtarı ile daha önce Muğla'da görev yapan 3 astsubayın da aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber