HSYK toplantısı sona erdi... Terfiler gelecek haftaya kaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2010 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) toplantısı sona erdi.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, HSYK toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurulun normal gündemindeki konuları görüşmek üzere toplandığını ve toplantının tamamlandığını söyleyen Kahraman, kurul toplantılarının gizli olması nedeniyle bilgi veremeyeceğini kaydetti.

Terfiler Gelecek Haftaya Kaldı

- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek, Kurulun olağan gündemiyle toplandığını, ertelenen gündemden kalan konuların görüşüldüğünü belirterek, "Terfilerle ilgili olan işlemlerin bir kısmı yetiştirilemedi, gelecek toplantıya kaldı" dedi.

Özbek, kararnameyle ilgili olarak daha önce söylediklerinin halen geçerli olduğunu ifade ederek, "Yapamadığımız, tamamlayamadığımız, bize henüz ulaştırılmamış kararnamenin bölümünü bekliyoruz. Bunu da bakanlığa ilettik. Geldiği zaman çalışmalarımızı yapacağız" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman'ın toplantıdaki tutumuna ilişkin soru üzerine Özbek, bu konuya ilişkin bir şey söylemeyeceğini, sadece toplantının yapıldığını dile getirdi.

Özbek, toplantı devam ederken Kurul binasına bavullarla dosyaların taşındığını hatırlatması üzerine, binaya bavulla gelen evrakların açık ve gizli sicil dosyaları olduğunu belirtti.

"HSYK'da buzlar eridi diyebilir miyiz?" sorusuna da Özbek, "Havaya bakın görürsünüz" yanıtını verdi.

Özbek, HSYK toplantısının perşembe günü devam edeceğini, yüzlerce kişiye ilişkin terfi çalışmalarının da perşembe günkü toplantıda ele alınacağını söyledi.


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) toplantısı, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman'ın katılımıyla başladı.

Toplantıya verilen aradan sonra HSYK yeniden toplandı. Toplantıya, Müsteşar Kahraman da katılıyor.

Bu arada, Ahmet Kahraman ve Kurul üyelerinin, HSYK Yedek Üyesi Ceyda Kerman'ın vefat eden kardeşi Sevda Kerman'ın, Karşıyaka Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazına katılacakları bildirildi.


Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK toplantısından ayrıldı. Kurul olağan gündemindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Kurulun öğleden sonra da olağan gündeminde çalışacağı bildirildi.


- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, "Atamalarla ilgili de bir kararnamenin Kurul'a gönderilmesini bekliyoruz, çünkü bu iş aciliyet gerektiren bir iş" dedi.

Özbek, HSYK'ya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin YARSAV'ın Adalet Bakanı Sadullah Ergin hakkında suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatması üzerine, Özbek, şu anda bu konu üzerine hiçbir şey söyleme imkanı olmadığını, Kurul'un dışında yaşanan bir olay olduğunu söyledi.

HSYK'nın bugün geçen haftadan kalan ve yapılamayan gündemle toplandığını, gündeme 1-2 tane ek madde öngördüklerin ifade eden Özbek, "Atamalarla ilgili de bir kararnamenin Kurul'a gönderilmesini bekliyoruz, çünkü bu iş aciliyet gerektiren bir iş" diye konuştu.

Kadir Özbek, "Kararnameye ilişkin bir talepte bulunacak mısınız?" sorusu üzerine de "Bu konuya ilişkin bir şey söylemeyelim. Yanlış olabilir" yanıtını verdi.

Toplantıya Müşteşar Katılacak

- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek, Kurulun bugün yapılacak olağan toplantısına Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman'ın katılacağını bildirerek, "Bakan Bey de muhtemelen katılacak" dedi.

Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurul toplantısının bugün yapılacağını belirterek, "Toplantıya Müsteşar Bey katılacak. Bakan Bey de muhtemelen katılacak" diye konuştu.

Müsteşar Kahraman, Kurulun 23 Mart Salı günü yapılan toplantısından ayrılmış, 25 Mart Perşembe günü yapılması gereken toplantıya ise katılmamıştı.

Bunun üzerine Kurulun seçilmiş üyeleri tarafından tutanak tutulmuş ve Müsteşar Kahraman hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber