3 Nisan 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2010 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ISTANBUL(CİHAN)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Olağan Genel Kurulu'na katılacak. (09.30)

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Bartın İl Kongresi'ne katılacak. (13.15)

Diyarbakır Barosu tarafından 'Bağımsız ve tarafsız yargı için, yargının demokratikleştirilmesi' konulu bir panel düzenlenecek. Panelde Demokrat Yargı Derneği Başkanı Doç. Dr. Osman Can, Uluslararası Avukatlar Birliği Başkan Danışmanı Doç. Dr. Yücel Sayman ve Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vahap Coşkun konuşacak. (13.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara'da, ''Kaşgarlı Mahmut'tan Fethi Naci'ye: Kültür ve Turizm Bakanlığı 2009 Yılı Yayınları Kitap Sergisi''nin açılışına katılacak. (13.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Kaşgarlı Mahmud adlı programa katılacak.

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, İzmir'de bazı ziyaretlerde bulunacak. (11.00/15.00)

TMMOB Orman Mühendisleri Odası 43. Olağan Genel Kongresi yapılacak.

Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Sağlık-İş Adana Şubesi'nin olağan kongresine katılacak.(10.00)

Türk halk müziğinin ünlü sesi İbrahim Tatlıses, Taşkent'te güllerle karşılandı. Havaalanında Tatlıses'e Özbek milli kıyafeti çapan giydirildi.

AVRASYA FEED

SPOR

Turkcell Süper Lig'de 28. hafta maçlarına İstanbul Büyükşehir Belediye - Denizlispor ve Bursaspor - Antalyaspor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (14.00/19.00)

Bank Asya 1. Lig'de 29. hafta maçları Kayseri Erciyesspor - Adanaspor müsabakasıyla başlıyor. (14.30)

Beko Basketbol Ligi'nde 26. hafta maçları Kepez Belediyesi - Bornova Belediyesi, Efes Pilsen - Oyak Renault, Tofaş - Darüşşafaka Cooper Tires, Erdemir - Aliağa Petkim, Pınar Karşıyaka - Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Fenerbahçe Ülker - Türk Telekom arasında oynanacak olan 6 karşılaşma ile başlayacak. (16.00 / 17.00 / 17.30 / 18.00 / 19.00)

CİHAN


Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde, MÜSİAD'ın 19. Olağan Kurul Toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 13.00'te ''Kaşgarlı Mahmut'tan Fethi Naci'ye: Kültür ve Turizm Bakanlığı 2009 Yılı Yayınları Kitap Sergisi'' ve ''2009 Yılı Yayınlarının Tanıtımı''nı içeren sunuma katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, saat 14.00'te Işıklar köyü Kemerburgaz'da, "Eski Maden Ocak Sahaları Rehabilitasyon Eylem Planı" kapsamında yapılacak ağaçlandırma törenine katılacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 15.30'da Tuzla Sedef Tersanesi'nde, Karadeniz Poqership'in Irak'a hareketi nedeniyle düzenlenecek törene, saat 18.00'de ise İTÜ Maçka Sosyal Tesisleri'nde, "Maden Yasası Değişikliği ve Madencilikte Uygulanacak Politikalar" konulu toplantıya katılacak.

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 19.00'da Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda, Kök Hücre Nakilleri Öncü Koordinasyon Derneği'nin ödül törenine katılacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Japonya İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi ve Donanma Komutanı Oramiral E. Murat Bilgel, Nezahat Göktiğit Botanik Bahçesi'nde, "2010 Türkiye'de Japon Yılı" kapsamında düzenlenecek 'Bahara Merhaba Şenliği' etkinliklerine katılacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Balık Hali'nde, İstanbul Su Ürünleri Komisyoncuları Derneği'nin balık avı tekne gezisine katılacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'da yapılacak ''Ulusal Kanser Haftası ve Kıtaları Kansere Karşı Birleştiren Köprü Organizasyonu''na katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Bartın İl Kongresi'ne katılacak.

- Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, İzmir'in Tire ve Ödemiş ilçelerini ziyaret edecek.

- Türk Tabipleri Birliği, saat 11.30'da özel şirketlerle tıp eğitimi olmaz konulu bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Ankara Üniversitesi, saat 17.00'de İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker onuruna bir etkinlik düzenleyecek.

- Japonya Tanıtma Vakfı, Japon Büyükelçiliği tarafından düzenlenen "Budo'nun Ruhu - Japon Savunma Sanatlarının Ruhu sergisi" Capa alışveriş merkezinde sergilenecek.

(09.30) Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde, MÜSİAD'ın 19. Olağan Kurul Toplantısına katılacak.

- İnsan Hakları Derneği, Galatasaray Meydanı'nda, Gözaltındaki Kayıplarımızı Arıyoruz konulu etkinlik düzenleyecek.

- İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Haluk Dural, İP İstanbul İl Başkanlığı'nda, Milli Anayasa Bildirgesi konulu basın açıklaması düzenleyecek.

- "İstiklal Harbimizin Manevi Mimarları-Kalem Gazilerimiz" konulu konferans, Avrasya Bir Vakfı Genel Merkezi'nde verilecek.

- Liseli Öğrenci Birliği, Taksim Tramvay Durağı'nda, sınav sistemindeki değişiklikleri protesto etmek için yürüyüş ve basın açıklaması düzenleyecek.

- İran Dışişleri Bakanlığı Hudut Dairesi Başkanı Ali Reza Mehangiri ve beraberindeki heyet Konya'da ziyaretlerde bulunacak.

- Mazlumder üyeleri Orhangazi Parkı'nda başörtüsü yasağını protesto edecek.

- Türkiye İş Bankası tarafından 2008 yılında başlatılan ''81 ilde 81 orman'' projesi, Gelibolu'da hayata geçirilecek. Değirmendüzü köyündeki fidan dikim törenine İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince de katılacak.

- Sakarya Emniyet Müdürü Ali Bilkay polisevinde basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

- Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği tarafından düzenlenen "Hastane İnfeksiyonları Kongresi 2010" basın toplantısı Kundu WOW Kremlin Palace Hotel'de gerçekleştirilecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

-------------------------------

- Suadiye Komşufırın ve KomşuKomşuya Yaşam Merkezi'nin açılışı, 12.00'de gerçekleştirilecek.

- Karadeniz Powership Doğan Bey gemisinin uğurlama töreni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Irak Elektrik Bakanı Kerim Vahid Hasan'ın katılımıyla 15.00'te Sedef Tersanesi'nde gerçekleştirilecek.

- Polymetal'in Dilaqua markasının yeni ürünlerini tanıtacağı toplantı, 15.00'te Der Die Das'ta gerçekleştirilecek.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- Turkcell Süper Lig'in 28. haftası 2 maçla devam edecek, program şöyle:

14.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Denizlispor

19.00 Bursaspor - Antalyaspor

- Bank Asya 1. Lig'in 29. haftası yapılacak tek maçla start alacak, program şöyle:

14.30 Kayseri Erciyesspor - Adanaspor

- Galatasaray Kürek Takımı'nın olimpik standartlardaki Filippi marka tekneleri saat 11.00'da Başkan Adnan Polat ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin de katılacağı bir tören ile Küçükçekmece Kürek Tesisleri'nde suya indirilecek.

- Fenerbahçe, Can Bartu Tesisleri'nde yapacağı ve saat 18.00'de başlayacak basına kapalı antrenmanla Kayserispor maçı hazırlıklarını tamamlayacak.

- Galatasaray, Sivasspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını saat 10.30'de basına ve taraftara kapalı antrenmanla sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber