İZSU'daki memurlar, görevde yükselme mağduru oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Nisan 2010 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 yıl gibi bir süre sonunda nihayet İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü 24.01.2010 da görevde yükselme sınavı yapmıştır.

Sınavı eskişehir üniversitesi merkezi sistemle yaptı ve sınava gireceklerden 200.-tl. para almıştır. Sınav için kurumun yayımlamış olduğu genelge de hangi birimde ne tür şeflik kadrosu olduğu belirtilmiş, kadro dereceleri belirtilmemiştir. (örnek;taşınır kayıt şefliği, evrak kayıt şefliği, büro şefliği gibi.) Ayrıca idare genelgede "başvurularda ilgililerin kendi birimlerindeki kadrolara müracaatları esastır." şeklinde bir ifade kullanılmıştır. Sınav müracaatları neticesinde isteyen kişiler başka yerlerde müracaat etmiştir.

Sınava katılacak 150 kadar isim belli olduktan sonra Tüm Bel-Sen sendikası izmir 3.idare mahkemesine dava açarak sınavın iptalini istemiş ve yürütmeyi durdurma talep etmiştir. 3. idare yürütmeyi durdurmamış, bunun üzerine sendika itiraz etmiş, bölge idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.

Sınava 2 gün kala idare bir duyuru ile bunu durumu bildirmiştir. Sınava girip girmemekte kişilerin tercihine kalmış olduğunu belirtmiştir. Bizler yani 135 kişi sınava girdik (bazıları girmedi) ve çoğu kişi kazandı, İzmir 3.idare mahkemesinde dava devam etmekte ve 3 ay gibi bir zaman oldu hala karar çıkmamıştır.

İdare yeni bir sınav açamamakta, kazandığımız halde hakkımız verilmemekte ve 200.-tl. yaptığımız sınav masrafı boşa gitmiştir. Tüm bel-sen sendikasına açmış olduğu davadan dolayı mağduriyetimizi belirten faks çektik.sendika bu duruma duyarsız kalmıştır.

Yukarıdaki ileti Haber Gönder ile memurlar.net'e iletilmiş, içeriği uygun bulunarak yayımlanmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber