Kars Belediyesi Avrupa Birliği'nden 90 bin euroluk hibe sağladı

Haber Giriş : 17 Şubat 2005 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars'a Avrupa Birliği'nden sağlanan 90 bin euroluk desteğin ardından Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, dün akşam Kent Konseyi toplantı salonunda lokanta ve otel işletmecileriyle
biraraya gelerek, AB Hibe Projesi kapsamında açılacak kurslarla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Kars'ın modern kimliği, çağdaş yapısı ve bulunduğu konum itibariyle Kafkaslar'ın Davosu olma yolunda ilerlediğini belirterek, her ferdin bu kimliği koruma ve geliştirme adına üzerine düşeni kanunlar ve kurallar çerçevesinde yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Projeyle ilgili bilgi de veren Alibeyoğlu, "Kaliteyi yakalamak ve bölgede çalışan insanların daha üretken olmaları amacıyla İŞKUR'la beraber hazırladığımız proje, Avrupa Birliği tarafından kabul gördü. 90 bin euroluk bu projeyi gerçekleştireceğiz. Projeyle ilimizdeki otellerin, restoranların, kafelerin daha çağdaş hizmet verebilmelerini amaçlıyoruz. Turizm amaçlı işyerlerimizin turizm normlarına uygun hareket etmeleri gerekiyor. Garsonların gereken her türlü hizmeti layıkıyla yapması gerekmektedir. Kars doğunun en uygar kentidir. Böyle bir şiarımız vardır. Bunun adına layık bir şekilde hareket etmeliyiz" dedi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Sezai Yazıcı ise projenin turizm ve istihdam odaklı bir proje olduğunu belirtti. Proje hakkında bilgi veren Yazıcı, eğitimlerin 4 temel üzerine oturtulduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Birincisi temel dersler, ikincisi uzmanlık dersleri, üçüncüsü yabancı dil dersleri, dördüncüsü ise projenin sürdürülebilirliğini sağlamak açısından eğiticilerin eğitilmesidir. 3 gün sürecek eğitimin ardından 20 kişi personele eğitim vermesi için görevlendirilecek. Uzmanlık eğitimi ve temel derslerde başarılı olan 50 kişi dil eğitimine katılacak. Kurs, eş zamanlı 25'er kişilik sınıflarda verilecektir. Sektörden gelecek olanlar 50 kişi ama herhangi bir işi olmayan 75 kişi de dahil edilerek sayı 125'e çıkarılacak."

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber