'Hoca yetersiz' diyen öğrenciler tehdit edilmiş

Haber Giriş : 17 Şubat 2005 06:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İrtica soruşturmaları ile karışan Mersin Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksekokulu'nda ise bir öğretim görevlisinin ?bilimsel yetersizliği' tartışılıyor.

Öğrenciler öğretim görevlisi İbrahim Kaya'nın bilimsel yeterliliğinin olmadığını belirterek değiştirilmesini istedi. Bunun üzerine Kaya öğrenciler arasında anket yaptırarak yeterli olduğunu ispatlama yoluna giderken, öğrenciler, okuldan atılmakla tehdit edildiklerini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Olay, Mersin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü'nde okuyan 19 öğrenciden 11'inin, 13 Ekim 2004'te rektörlüğe dilekçeyle başvurarak görsel programlama dersine giren öğretim görevlisi İbrahim Kaya'nın bilgisi ve anlatımının yeterli olmadığını ve değiştirilmesini istemesi ile başladı. Dilekçeci öğrenciler, 1 Aralık 2004'te, müdür yardımcısı Şafak Fidan, iki öğretim görevlisi ve bir müstahdemin eşliğinde olayı soruşturan Tıp Fakültesi Biyokimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Atik'e ifade verdiler. Öğrenciler, İbrahim Kaya'nın derslerde kendisini şikâyet eden öğrencilere yönelik olarak defalarca, ?Dilekçe vermek suçtur. Şikâyet dilekçesi verenler disiplin cezasıyla okuldan atılacak.? şeklinde tehdit ettiğini iddia etti. Müdür Yardımcısı Fidan'ın da kendilerini suçluymuş gibi araçlara bindirip ifade vermeye götürdüğünü ileri süren öğrenciler, 13 Ocak 2005'te savcılığa şikâyet dilekçesi verdi.

Soruşturmayı yürüten Biyokimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Atik, öğrencilerin dilekçe vermesinin suç olamayacağını söyledi. Prof. Atik, ?Öğrenciler, tabii ki dilekçe verebilecek. Tüm sınıftaki öğrencileri dinleyerek raporumu rektörlük makamına verdim.? diye konuştu. Üniversite yetkilileri ise konunun henüz sonuçlandırılmadığını söyledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber