SGK'dan PKK soruşturması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Nisan 2010 12:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) yapılan bir ihbar dilekçesinde terör örgütü PKK'nın ilaç paralarının Kurum'a ödettirildiği ileri sürüldü.

Diyarbakır, Şırnak başta olmak üzere bazı Güneydoğu illerinde, aralarında doktor ve eczacıların bulunduğu bir çete tarafından, sahte evraklarla devletten ilaç alındığı ve bu ilaçların da kaçak yollardan Kandil'e gönderildiği iddia edildi.

2008 yılında yapılan bu ihbar üzerine soruşturma başlatan SGK, aradan geçen iki yılda sadece 5 eczaneyi denetledi. Bu denetimde de herhangi bir suç unsuru bulunamadı.

2008 yılında Maliye Bakanlığına verilen ihbar dilekçesi, oradan da SGK Başkanlığına iletildi. Dilekçede, ??bazı ecza depolarında bulunan mal fazlası ilaçların rüşvet karşılığında bazı doktorlara yazdırıldığı, fiyat kupürü kesilen ilaçların bir kısmının nehir kenarına atıldığı, büyük bir bölümünün de destek amaçlı olarak bölücü terör örgütüne gönderilmek üzere şehir kuryelerine teslim edildiği? iddiası yer aldı.

SGK bu iddialar üzerine dilekçede belirtilen eczanelerden beşi hakkında müfettiş incelemesi yapıldığını, diğerleriyle ilgili incelemelerin ise devam ettiğini duyurdu.

Suç unsuru yok!

Beş eczane hakkında yapılan incelemeler sonucunda iddialarla ilgili herhangi bir suç unsuruna rastlanamadığı vurgulandı. Ancak diğer eczanelerle ilgili müfettiş incelemesinin devam ettiği belirtildi.

SGK açıklamasında, ihbar ve şikayetlerin hassasiyetle değerlendirildiği, gerekli hallerde müfettiş görevlendirildiği ifade edildi. Müfettişler tarafından yapılan inceleme ve soruşturma görevleri sonucunda herhangi bir suç unsuruna rastlanılması halinde mali ve idari yaptırımların dışında Cumhuriyet Başsavcılıklarına da suç duyurusunda bulunulduğu anımsatıldı.

Nasıl yansımıştı?

Bazı haberlerde, ihbar mektubu üzerine yapılan ön incelemede sahtecilik suçunun şu şekilde yapıldığı yer almıştı:

?PKK'nın sözde yöneticileri ihtiyaçları olan ilaçları örgüte bildiriyor. Söz konusu ilaçlar da örgüte katılmış PKK'lıların kimlikleri kullanılarak hazırlanmış sahte evraklarla, yine çetenin içinde bulunan doktorlar ve eczacılar aracılığıyla temin ediliyor. Bu ilaçlar kaçak yollarla Kuzey Irak'taki örgüt temsilcilerine gönderiliyor. Böylece ilaçların bedeli devlete ödetilmiş oluyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber