Doğu Anadolu'da kar yağışı devam edecek!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2010 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erciyes Dağı'nın yüksek kesimlerine kar yağarken, Doğu Anadolu bölgesinde karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili oldu.

Erciyes Dağı'nın 2 bin metreden yüksek kesimlerinde yer alan Tekir Yaylası, Koçdağı, Sütdonduran Yaylası, Şeytanderesi ve Aksuyurdu bölgeleri ile kayak merkezine gece kar yağdı.

Erciyes'te hava sıcaklığı gece eksi 2 dereceye kadar düştü. Yağışla birlikte kar kalınlığının pistlerde 25 santimetreye çıktığı ancak artık kayak yapılamadığı bildirildi.

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Kars'ın Sarıkamış ilçe merkezinde kar kalınlığı 5 santimetre olarak ölçüldü .

Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgenin tamamında karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili oldu.

Gece başlayan yağış sabaha karşı etkisini arttırdı. Aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı neticesinde Sarıkamış kent merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

Kar yağışını fırsat bilen çocuklar kar topu oynayarak karın tadını çıkardı. Vatandaşlar ise evlerinin önünde biriken karları temizlemeye çalıştı.

Bu arada bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta eksi 2, Erzurum ve Ardahan'da 0, Ağrı'da 1, Erzincan'da 5 ve Iğdır'da 8 derece olarak ölçüldü .

Günün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da 3, Kars'ta 4, Ağrı'da 5, Erzurum'da 7, Erzincan'da 12 ve Iğdır'da 16 derece olması tahmin ediliyor.

Öte yandan, bölgede karla karışık yağmur ve kar yağışını n pazar gününden itibaren etkisini arttıracağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber