Atalay'dan Van olayları açıklaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2010 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Van'da yaşanan olaylarla ilgili incelemelerin devam ettiğini, eğer yanlış yapan varsa gerekenin yapılacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile birlikte Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan İçişleri Bakanı Atalay, şu an mecliste Anayasa değişikliği ile ilgili sürecin devam ettiğini belirterek, "Gönül isterdi ki parça parça değil komple bir değişiklik yapalım. Ancak şu anki mevcut durum bunu gerektiriyor.

Türkiye giderek daha demokratik, daha açık, insan haklarına saygılı ve daha şeffaf bir toplum haline geliyor. O yönden bu çalışmaları biz çok önemli görüyoruz. Ve büyük bir mutlulukla yürütüyoruz" dedi.

YANLIŞ YAPAN VARSA BUNUNLA İLGİLİ GEREKEN YAPILIR

Bir gazetecinin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'in Van'da yaşanan olaylarla ilgili İçişleri Bakanı'nın istifa etmesi gerektiği yönündeki açıklamaları ile ilgili sorusuna, "Ben olaylar yaşandığında yurt dışında bulunuyordum. Geçtiğimiz Salı günü geldim. Ve olayla ilgili hemen bir araştırma başlattım. Tabi ki böyle konularda hassasız. Bu tür olayları hiçbirimiz onaylamayız. Çirkin ve yanlış olaylar. Burada bir ihmal varsa, bir yanlış varsa bunların üzerine gideriz. O günkü çekilen görüntüler, belgeler, veriler, Cumhuriyet Savcılığı'na intikal etmiş durumda. Olay olduktan hemen sonra Cumhuriyet Savcılığı olaya el koydu ve soruşturma başlattı. İçişleri Bakanlığı olarak müfettiş görevlendirdik. Ancak bugün bir gazetede, Genel Başkan Yardımcımızın polis adına özür dilediği yönünde bazı haberler yer aldı.

Bu kesinlikle doğru değil. Biz de Bakanlık olarak bu konuların üzerine gideceğiz. Eğer bir yanlış varsa bununla ilgili gereken yapılır. Doğrusu bu olay kime yapılırsa yapılsın, hangi partiye, hangi parti liderine yapılırsa yapılsın hiç birisini hoş görmeyiz. Ve burada eğer yanlış yapan varsa cezasını görür" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber