Emniyet'ten tüm birimlere maaş taltifi uyarısı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Nisan 2010 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, başaralı polislere verilen maaş taltifleri konusunda gelen şikayetler üzerine merkez ve taşra teşkilatını bir genelgeyle uyardı. Maaş taltiflerinin hep aynı birimlerde görevli personele yazılmasına dikkat çeken Köksal, 'Taltiflerin olağandışı durumlarda üstün fedakarlık gösteren personele verilmesini' istedi.

Emniyet Genel Müdürü Köksal, il emniyet müdürlükleri ve merkez teşkilatına 7 Nisan 2010 tarihinde gönderdiği genelgede, ülkenin güvenlik ve esenliğini, devletin çıkarlarını, kişilerin can ve mallarını korumada emsallerine göre başaralı olan polislere Emniyet Teşkilatı Kanunu ve Devlet Memurları Kanunu uyarınca verilen takdirname ve maaş taltifleri konusunda uyarılarda bulundu.

EMEK YOKSA VERMEYİN

Taltif Komisyonu'na gönderilen taltif önerilerinin valilikler kanalıyla yapılmasını isteyen Köksal, ihbar ve şikayet üzerine aydınlatılan olaylarla ilgili taltif önerisinde bulunulmamasını istedi. Köksal, 'Emek sarfı olmadan ihbar, şikayet vb. şekilde gündeme gelen olaylarla ilgili değil de olağandışı durumlarda üstün performans ve feragat gösteren, fedakarlıkta bulunan personele taltif yazılması' talimatını verdi.

TALTİFE DİKKAT

Köksal ayrıca, 'Emniyet müdürlüklerinin asayiş, terörle mücadele, kaçakçılıkla mücadele, güvenlik gibi birimlerinde çalışan personelle birlikte emeği geçen, üstün gayret ve başarı gösteren

diğer şubelerde görevli personel hakkında da taltif teklifinde bulunulması' emrini verdi.

ARDAHAN'DAKİ GİBİ OLMASIN DİYE

Köksal'In uyarısını haklı çıkartan son örnek, Ardahan'da yaşanmıştı. Ardahan'ın Göle İlçesi'nde anaokulu öğretmenliği yapan Saadet Ulus, geçen ay eski nişanlısı Yalçın Algan tarafından yol ortasında bıçaklanarak öldürülmüştü. Savcılıklara verdiği dilekçelere rağmen Ulus'un korumaya alınmaması eleştiri konusu olurken Ardahan Valisi, zanlıyı kısa sürede yakaladıkları gerekçesiyle iki polis memuruna ödül vermişti. Ancak sonradan, zanlının kendisinin teslim olduğu ortaya çıkmıştı.

BİRİMLER ÖNERİYOR, KOMİSYON VERİYOR

Başarılı polisler için maaş taltif önerilerini, taşrada il emniyet müdürlükleri ile emniyete bağlı eğitim ve öğretim kurumları, merkez de daire başkanlıkları yapıyor. Merkez ve taşradan gelen taltif önerilerini, Emniyet Genel Müdürlüğü Taltif Komisyonu karara bağlıyor. Maaş taltifleri, çıplak maaş üzerinden hesaplanıyor. Mesleğe yeni girmiş bir polis memuru, bir maaş taltif kazandığında eline yaklaşık 60 lira geçiyor. Tek bir maaşla ödüllendirilen polisin eline geçen miktar, meslekteki kıdemine göre 300-350 liraya kadar çıkabiliyor. Maaş taltifi, bir kerede en çok 24 maaş olabiliyor.

Soner ARIKANOĞLU / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber