Türk'e yapılan saldırıyı protesto eden grup, Yüksekova'yı karıştırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2010 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrasi ve Barış Partisi (BDP) tarafından Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması sonrasında çıkan olaylar devam ediyor. Çarşı merkezinde taş atan guruba polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ederken, esnaf ise kepenk kapattı.

Kalabalık saat 11.00 sıralarında Bulvar Caddesi üzerinde bulunan BDP binası önünde toplandı. Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, BDP İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış ve Meya-Der İl Temsilcisi Mikail Atan'ın da aralarında bulunduğu kalabalık, yürüyüşe geçerek basın açıklamasının yapılacağı Cumhuriyet Caddesi üzerindeki belediye binası önüne geldi. "Ahmet Türk'e uzanan eller kırılsın", şeklinde slogan attan kalabalık adına Meya-Der İl Temsilcisi Mikail Atan bir açıklama yaptı.

Daha sonra bir açıklama yapan BDP İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış da Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Açıklamanın ardından Bulvar Caddesi üzerinde bulunan İl Jandarma Komutanlığı Kavşağı'nda bekleyen çevik kuvvet polisleri, kendilerine doğru slogan atarak gelen gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale edince çarşı merkezi biranda karıştı. Esnaf kepenk kapatmak zorunda kalırken, olayların çarşı merkezinde devam ediyor.

Taksim'de yumruk eylemi

Samsun'da dün Muş'un Bulanık ilçesinde meydana gelen olaylı gösteriyle ilgili davayı izleyen Ahmet Türk'ün adliye çıkışı uğradığı yumruklu saldırının ardından Hakkari'de olaylar çıktı. Doğu'daki protesto gösterileri İstanbul'a kadar uzandı. Taksim'de yüzlerce kişi Ahmet Türk'e yumruklu saldırıyı kınamak için protesto düzenliyor.

Polis İstiklal Caddesi'nin girişini kapattı. Polis adeta etten duvar ördü. Oturarak slogan atan göstericiler, protestolarına ayakta devam ediyor. Herhangi bir taşkınlığın yaşanmadığı gösteri şu an sakin geçiyor.

İHA - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber