Batman'da çatışma: 1 astsubay şehid, 4 asker yaralı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Nisan 2010 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'ın Kozluk ilçesinde devriye gezen askeri araca PKK'lı teröristlerin ateş açması sonucu bir astsubay şehit oldu, iki er yaralandı.

Kozluk'un Gümüşörgü Köyü yakınlarında bugün saat 16.00 sıralarında devriye görevini yürüten askeri araca PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Açılan ilk ateşte 1 astsubay şehit olurken, 2 er de yaralandı. Araçtaki diğer askelerin karşılık vermesi üzerine teröristler ormanlık alana doğru kaçtı. PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Yaralı askerler helikopterler Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Şehit haberinin duyulması üzerine Batman Valiliği Kültür ve Turizm haftası kapsamında düzenlemeyi planladığı Ferhat Göçer ile Gültekin Gönülaçar'ın konserini iptal etti



BATMAN'DA OPERASYONLAR SÜRÜYOR

- Batman'da güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmada yaralanan asker sayısı 4'e yükseldi.

Batman'ın Kozluk ve Sason ilçeleri arasında kalan Tumok bölgesinde arama tarama faaliyetleri yapan güvenlik güçleri ile bir grup teröristle çıkan ve 1 astsubayın şehit olduğu çatışmada, yaralanan asker sayısının 4'e yükseldiği bildirildi.

Çatışmada yaralanan askerler Hilmi Limon, Fatih Saygu, Turan Çelik ve Salih Sarıkaya, askeri helikopterle getirildikleri Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Çatışmada, bir terörist ölü ele geçirilirken, şehit olan astsubayın Antalya'nın Gazipaşa ilçesi nüfusuna kayıtlı kıdemli üstçavuş Süleyman Gür olduğu kaydedildi.

Bölgeye çok sayıda güvenlik güçleri sevk edilirken, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli'nin operasyon bölgesine gittiği öğrenildi. Vali Ahmet Turhan da Jandarma Bölge Komutanlığı'na giderek, yetkililerden bilgi aldı.

Bölgede operasyonlar sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber