'GATA'nın kapısından bile giremedik'

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 16 Nisan 2010 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasta eşi GATA'dan çıkarılan Güray Balatekin o günleri BUGÜN'e anlattı.Eşi GATA'da tedavi olurken YAŞ kararlarıyla ordudan uzaklaştırılan Güray Balatekin, o günlerde yaşadıklarını BUGÜN'e anlattı. Evine PKK'nın roketle saldırıda bulunduğu Balatekin'in oğlu ve 7 aylık hamile eşi bu saldırıdan yaralı kurtulmuş, ancak yıllar sonra GATA'dan kapı dışarı edilmiş. 1994 yılından sonra TSK'da eşinin başörtülü olması nedeniyle "bir tecrit politikası" başladığını anlatan Balatekin, "Eşlerimizin ve 12 yaşından büyük çocuklarımızın fotoğrafları istendi. O zaman fişlendik. Mesleğimdeki başarılardan dolayı 21 adet takdir belgesi verdiler, ama bizi ihraç ettiler" diye konuştu.

ÇAY BAHÇESİNDEN ÇIKARDILAR

1998 yılında Ardahan'da Göle Garnizonu'na tayin olduğunu ifade eden Balatekin, "Vatanın bütünlüğü için yıllarca mücadele ettik. Bize ödül olarak sosyal tesislere girmeme yazısını tebliğ ettiler. 1999'da eşim arkadaşlarıyla Göle Garnizonu'nda çay bahçesinde otururken, çay bahçesinden çıkması istendi" dedi. Balatekin, bir süre sonra eşi Aliye Balatekin'e mide kanseri teşhisi konulduğunu belirtti. Eşinin GATA'da tedavi olması için Ankara'ya tayinini istediğini aktaran Güray Balatekin şunları söyledi:

KAPISINDAN BİLE GEÇEMEDİK

"26 Kasım 1999'da eşim ameliyat oldu GATA'da. 29 Kasım'da ordudan atıldım. Eşimden 1 hafta sakladım. En son anlatmak durumunda kaldım. Sağlık karnem, silahım, askeri kimliklerimi teslim etmek zorundaydım. Ondan sonra değil tedaviye gitmek GATA'ya giremedik. Eşim 15 Aralık 1999'da vefat etti. Eşimi de işimi de kaybetmiştim. Genelkurmay 'bakmamazlık yapmadık' diye yazılı bir açıklama yaptı, ama bir taziye mesajı bile göndermediler. Bu yaşadıklarımıza rağmen dün olduğu gibi bugün de ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz."

Saldırıdan sonra eşim görevini bıraktı

Güray Balatekin, 1988'de mezun olduktan sonra topçu subayı olarak göreve başladığını belirterek, "Diyarbakır'da 1992'ye kadar Deve Geçidi Bölgesi'nde görev yaptım. 1991 yılında Körfez Savaşı'na katıldım. Siverek Garnizonu'na tayin oldum, PKK'nın askeri birliğe yaptığı saldırıda eşim 7 aylık hamileydi. 2 yaşında oğlum da evdeydi. 17 Kasım 1992'de 100 metreden atılan RPG-7 roketi evin camından içeri girdi. Eşim ve oğlumun kaldığı odadan çıktı. Eşim ve oğlum psikolojik bir travma yaşadı. Öğretmendi. Bu olaydan sonra mesleğini bıraktı" dedi.

HABER: Seda ŞİMŞEK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber