Erdoğan yine memur alımına değindi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2010 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel sektöre yönelik istihdam eleştirisini sürdürdü. İş dünyasının hep hükümetten istediğini belirten Erdoğan, "En ufak bir daralmada çıkış yolunu işçiyi kapının önüne koymakla buluyorlar. Böyle bir ülkede, milli sevda olmaz." dedi.

Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmada, işsizlik oranlarını sağlıklı bir değerlendirmek için bir önceki yılın oranları ile kıyaslamak gerektiğini belirtti. İşsizlik oranının geçen yıla göre düştüğünü ve en kısa sürede kriz öncesi oranlarına ulaşacağını kaydetti. Türkiye'nin sanayide ciddi mesafe aldığına işaret eden Erdoğan, emek yoğun bir sanayiden teknoloji yoğun bir sanayiye geçildiğine dikkat çekti. Erdoğan, iş gücü alanlarını artırmak için yeni adımlar attıklarını belirterek, 657'ye tabii memurlar ilgili yeni kadro ihtiyaçlarının çıktığını vurguladı.

Küresel krizde işletmeler üzerindeki istihdam yükünün azaltılması, yeni istihdam alanlarının açılması için önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Erdoğan, bunları yaparken amaçlarının istihdamının daha da artması olduğunu ifade etti. Hükümetin ve kamunun özverili çalışması karşısında aynı özveriyi, aynı gayreti özel sektörden de 'haklı olarak' beklediklerini aktaran Erdoğan, kendisinin her TOBB üyesinin bir kişiyi işe alması yönündeki teklifinin, hükümete saldırı aracı olarak kullanılmasından duyduğu rahatsızlığı aktardı. Bu önerisine karşı çıkan işadamlarını eleştiren Erdoğan, "Hep siz vereceksiniz, hükümet verecek. En ufak bir daralmada çıkış yolunu işçiyi kapının önüne koymakla buluyorlar. Böyle bir ülkede, milli sevda olmaz. Daraldığı zaman hemen yükleneceksin, bolluk zamanında da bakacaksın şimdi olsa da olur, olmasa olur." dedi.

Türkiye özel sektör yaklaşımlı bir büyüme takip ettiğine işaret eden Erdoğan, kendilerinin iktidarları döneminde devletçiliği bir tarafa koyduklarını, özel sektöre, reel sektöre, finans sektörüne her türlüğü desteği sağladıklarını söyledi. Erdoğan, "Bu asrı bir paylaşım asrı olarak görüyorsak, özel sektörde elinden gelen desteği vermek durumundadır." diye konuştu.

Kendisinin açıklamalarına kimsenin kızmamasını isteyen Erdoğan, kendisinin yaşanan trajedileri dile getirdiğini söyledi. İşsizlik gibi devasa ve aciliyet arz eden konunun kamunun imkanları ile çözülemeyeceğine işaret eden Erdoğan, işadamlarının büyük bir kısmının bu hissiyatı paylaştığını ifade etti. Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yaşanan gerçekleri, yaşanan trajedileri dile getiriyorum. 200 TL çalıştırdığı işçi ile ürün üretiyor. Bu iki firma piyasada rekabet ediyor. Kayıt dışı emek sömürüsü değildir, milli servete göz dikmektir. Vergi gelirinin yüzde 85'inin hangi kaynaktan geldiği malum. Bu dayanışmayı birlikte yapmak durumundayız. Bizim artık bu manzaralardan el birliği ile kurtulmamız gerekiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber