Bu yıl 19 bin memur emekli olacak

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Nisan 2010 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli olan memurların yerine yenilerinin alınacağını açıkladı. Verilere göre bu yıl içinde 19 bine yakın memurun emekli olması hesaplanıyor

NEVİN BİLGİN ANKARA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli olan memurların yerine yenilerinin alınacağını müjdeledi. Şimşek, AK Parti'nin Meclis'teki grup toplantısı öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon programında ?100 bin memur alınacağına' ilişkin açıklamasının sorulması üzerine, kamuda emekli olanların yerlerine yenilerinin alınacağını söyledi.

Maliye Bakanı Şimşek, sorular üzerine ?Emekli olanların yerine yüzde 25 alınabilir diye bütçeye rakam koyduk. Bunun yansımaları var. İçişleri'nin polis, MEB'in öğretmen ihtiyacı var. Geleneksel olarak kamunun eleman aldığı yerler var. Kamuya hemşire, doktor, polis, öğretmen alıyoruz. Çünkü eğitim çok önemlidir, sağlık ve güvenlik önemlidir diyoruz. Bunun dışında bir şey yok. Bütçe Kanunu'nun yansıması yüzde 25'di. Yüzde 50'ye çıkardık. Memur alımıyla ilgili rakam konusunda şu an bir şey söylemeyeceğim? diye konuştu.

Daha önce açıklanan bütçe verilere göre devlet bu yıl 32 bini yeni kadro olmak üzere 80 bine yakın personel alımı planlıyordu. 2010 yılı bütçesinde, kamudan emeklilik, ölüm, istifa veya nakil sonucu ayrılan memurların sayısının yüzde 50'sini geçmeyecek şekilde açıktan ya da nakil suretiyle atama yapılmasına karar verilmişti. Yapılan hesaplara göre bu yıl 19 bine yakın personelin kamudan emekli olacağı hesaplanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber