Sağlık Bakanlığı Müsteşarı: Bu yıl da sağlık personeli alınacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2010 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, mezun olan her sağlıkçıya Türkiye'de iş olduğunu belirterek, bu yıl da sağlık personeli alacaklarını söyledi. Tosun, " Şu an bunun çalışmaları yapılıyor. Bakanlarımız bu konu netleştiğinde kamuoyuyla paylaşırlar."

Prof. Dr. Nihat Tosun, Cihan TV Network üzerinden yerel kanallarda yayınlanan Başkent Konukları programına katıldı.

Sivil toplum örgütlerinin Türk hekimleriyle yurtdışına uzattığı sağlık eline, Sağlık Bakanlığı'nın Yemen ile katıldığını belirten Prof. Dr. Tosun, Türkiye'den Yemen'e giden 26 kişilik gönüllü sağlık ekibinin hem hasta muayene ettiğini hem de ameliyat yaptığı söyledi.

Tosun, tam gün yasa tasarısının gündemde olduğu günlerde gönüllü olarak Yemen'e giden Türk doktorlarının Yemen'de kaldıkları bir hafta boyunca oradaki sağlık ekipleriyle birlikte çalıştıklarını söyleyerek, Türk doktorlarının Türkiye'yi dünyanın her yerinde temsil edecek şekilde çalıştıklarının altını çizdi. Türkülerde yer eden Yemen'de Türklere karşı beklentinin ve güvenin çok yüksek olduğunu aktaran Tosun, Yemenlilerle bu sayede çok önemli diyalog fırsatı yakalandığını ifade etti.

Öte yandan dünyanın neresinde kimin yardıma ihtiyacı varsa onlara yardım eli uzattıklarını ve uzatmaya devam edeceklerini söyleyen Tosun, kapasite olarak da en büyük yardımı Haiti'ye yaptıklarını belirtti.

UÇAK AMBULANSLAR HİZMETE BAŞLADI

Gelişmişliğin göstergesi olarak sağlık alanında ulaşılan son noktanın uçak ambulanslar olduğunu kaydeden Tosun, "Uçak ambulanslarımız hizmete başladı. Bu sayede yardım bekleyen herkese yardım ulaştırabileceğiz." diye konuştu.

Kampus hastanelerin, hastaların bütün ihtiyaçlarını karşılayabileceği hastaneler olacağının altını çizen Tosun, "Bu sayede bütün uzmanlar bir arada olacak ve bütün hastalara kolayca ulaşabilecekler." ifadelerini kullandı.

Aile hekimliği konusuna da değinen Tosun şunları söyledi: "Pilot bölgelerde uygulanan aile hekimliği projesi bu yıl tüm Türkiye'de uygulanmaya başlanacak. Hekimlerimizin eğitim alması gerekiyor. Bu hizmetleri sunabilmek için özverili çalışan kişilere ihtiyaç var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber