Kumarhaneci polislere baskın

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Nisan 2010 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

KAHVEHANE tarzı yerleri kumarhane olarak işlettikleri ileri sürülen aralarında biri emniyet amiri 3 polis ve bir ilçenin nüfus müdürünün de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Geçtiğimiz aylarda bazı polislerin kahvehanelerden rüşvet aldığı ihbarı üzerine, İstanbul polisi soruşturma başlattı. Küçükçekmece ve Avcılar ilçelerinde görevli bir emniyet amiri, bir komiser ve bir polis memurunun kumar çetesi kurdukları ortaya çıktı. Teknik ve fiziki takip ile adım adım izlenen bu kişilerin Bahçelievler ve Avcılar'da 5 kahvehaneyi kumarhaneye çevirdiği, ortak oldukları ve koruma altına aldıkları ileri sürüldü.

'BİZİMKİLERİ İYİ KARŞILAYIN'

Polislerin buralara yapılacak olan uygulama ve baskınları önceden öğrenerek çalışanlara, 'Bizimkiler gelecek. Onları iyi karşılayın' şeklinde haber verdikleri de öğrenildi. Zanlıların mesailerinin dışındaki zamanlarda buralara giderek bizzat yönettikleri ve kendilerinin de kumar oynadıkları tespit edildi. Kumarhane çetesinde bir nüfus müdürünün de bulunduğu öğrenildi. İstanbul'da bir ilçenin nüfus müdürü olan zanlının da işletilen kumarhanelere ortak olduğu belirlendi. Yapılan takibin ardından önceki gün operasyon için düğmeye basıldı.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

6 ayrı adrese düzenlenen baskınlarda kumarhanelerde çalışan 6 kişi yakalandı. Ayrıca bir emniyet amiri, bir komiser ve bir polis memuru da sabah işe geldiklerinde görev yaptıkları yerlerde meslektaşları tarafından gözaltına alındı. Nüfus müdürü olarak görev yapan zanlı da dün sabah saatlerinde evine gelen polisleri görünce fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Nüfus müdürünün de tedavisinin ardından gözaltına alındığı öğrenildi. Zanlıların sorguları sürüyor.

Önder ŞUŞOĞLU / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber