KPDS sorularında büyük skandal

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Mayıs 2010 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 Mayıs'ta yapılan KPDS sınavında 3 soruda Türkiye'nin dış politikası ve bilimsellikten uzak sorulara yer verildi. SP İl Başkanı Erol Erdoğan, "Sorular, İsrail ve ABD sınavlarından aynen mi alındı" diye olaya tepki gösterdi.

İSTİHBARAT SERVİSİ / İSTANBUL

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan KPDS'deki (Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) 4,65 ve 70'inci sorularına sert tepki gösterdi. Partiden yapılan açıklamada Erdoğan "KPDS'deki bazı sorular; dış politika, uluslararası ilişkiler, Türkiye'nin tercihleri ve bilimsellik noktasında ciddi yanlışlıklar ve iyi niyetli olmayan yönlendirmeler içermektedir. Sorulardaki mantığı görünce, ister istemez 'bu sorular acaba İsrail veya Amerika'daki sınavlardan aynen mi alındı' demekten kendimizi alamadık" diye konuştu. Erdoğan, MEB, Dışişleri Bakanlığı, ÖSYM ve YÖK'ün sorumluların görevden el çektirilmesini istedi.

TARİHİ GERÇEKLER ÇARPITILIYOR

Sınav sorularındaki 4, 65 ve 70. sorulara dikkat çekilen açıklamada tarihi gerçekleri reddeden sorular yer aldığı ifade edildi. Söz konusu açıklamada 65. soruda, tarihi bir gerçek çarpıtılarak yeniden tanımlama çabasına girişildiği belirtildi. Soruda İsrail'in bağımsızlığını ilan etmesinin ardından 5 ülke tarafından işgal edildiği yönünde bilgi yer aldı. Bu soruda; bölge ülkelerini suçlamaya dönük tam bir Siyonizm propagandası olduğuna işaret edildi.

İRAN KORKUSU YAPMAYA ÇALIŞTILAR

4. soruda ise boşluk doldurulması istenilen soruda şu ilginç cümle yeraldı. "Aşırı İslamcıları Hıristiyan Batı olarak gördükleri ile bir kopuş kadar memnun eden birşey olamaz" çatışma ve hedef gösterdiği iddia edilen soruya dikkat çekilen açıklamada sorunun çatışmacı bir zihnin ürünü olduğu belirtildi. Eleştirilen diğer bir soru ise 70. soru. Soruda, Kuzey Kore ile ilgili bir cümle yeralıyor. Soruda yeralan şıkların birinde diğer suçlu ülkelere nükleer silah geliştirmelerinde yardım etmesinden korkuluyor" cümleleri yeralıyor. Söz konusu açıklamada bu soru da eleştirildi ve Kuzey Kore'nin İran'a karşı nükleer silah sahibi onlarca ülkenin varlığını örtbas etmeye dönük klasik cadı psikolojisinin eseri olduğu cümleleri yeraldı. Bu sorunun komşumuz İran'a açık bir suçlama içermenin yanı sıra tamamen ABD ve İsrail taraftarlığını yansıtmakta olduğu görüşleri yeraldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber