İstanbul Emniyet Müdürü için Valilik hüllesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2010 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğdır'a gidip dönecek

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın yaş haddinden emekli olması, ?Valilik hüllesi? ile aşıldı. Emniyet müdürlerinin emeklilik yaşının 60 olması nedeniyle Hüseyin Çapkın'ın yaş haddinden emekliliğine bir yıl kalmıştı. Çapkın'ın, İstanbul'da görev süresini uzatmak için formül bulundu. Buna göre Çapkın, kararname ile Iğdır Valiliği'ne atanacak, bir hafta sonra yeniden İstanbul'daki görevine dönecek. Böylece Çapkın, valilerin emekli yaş haddi olan 65 yaşına kadar İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini vali kadrosu ile yürütebilecek.(Hürriyet)


Iğdır valiliğine atanan Çapkın: İstanbul'a döneceğim

AA - Iğdır'a vali olarak atanan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, bir süre sonra dönerek, İstanbul'da emniyet müdürlüğü görevini sürdüreceğini söyledi.

Vatan Caddesi üzerinde bulunan Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ndeki makamına gelişinde konuşan Hüseyin Çapkın, Iğdır Valiliğine atanmasıyla ilgili olarak, "Çok memnunum. Üstlerimizin, büyüklerimizin takdiri bu. Hizmete daha sonra burada devam edeceğiz. Böyle gerekiyordu. Böyle formüle edilmesi gerekiyordu konu, biliyorsunuz. Onları mahcup etmemeye çalışacağız. Hizmetlerimizi daha yoğunlaştırarak, daha ötelere daha iyi noktalara götürmeye çalışacağız" dedi.

Yeni görev yerine ne zaman gideceğine ilişkin bir soru üzerine Çapkın, "O belli değil, ama oradaki arkadaşımızın ayrılması, gitmemiz, gelmemiz zaman alır" diye konuştu.

"Buraya gelişiniz Eylül ayını bulur mu?" sorusuna ise Çapkın, "Hayır, o kadar uzun olmayacak. Bir hafta falan olur" karşılığını verdi.

Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yerine kimin bakacağına ilişkin olarak da "Oturmuş bir sistemimiz var, arkadaşlardan biri bakar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber