Vali Güler: İstanbul sevdası içimize düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2010 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına atanan İstanbul Valisi Muammer Güler, bu görevin tevdi edilmesini kendisine duyulan itimadın bir gereği olarak değerlendirdiğini belirterek, "İstanbul'u çok seviyorum. İstanbul sevdası içimize düşmüştür" dedi.

Güler, makamında bir grup gazeteciyi kabul ederek, yeni görevine ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Acısıyla tatlısıyla 7 yılı aşkın bir süreyi geride bıraktınız. Bu dönemi nasıl değerlendireceksiniz?" sorusu üzerine Güler, valilik görevinden ayrılırken yeni bir değerledirme yapacağını söyledi.

Güler, İstanbul Valiliği görevinden Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına atanmanın memnuniyeti içinde olduğunu ifade ederek, bu görevi tevdi edenlere şükranlarını sunduğunu ifade etti.

"Bu görev bana tevdi edilmiş çok önemli bir görevdir" diyen Güler, 5952 Sayılı Kanunla kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının terörle mücadeleye ilişkin politika ve stratejileri geliştirmek adına kurulan önemli bir teşkilat olduğunu anlattı.

Güler, bilgi, birikim ve tecrübesini de koyarak teşkilatın kuruluş çalışmalarını gerçekleştirmesi ve etkin bir görev yapması için elinden gelen gayreti göstereceğini belirterek, şöyle konuştu:

"İstanbul'da 7 yıl 3 aylık bir süredir görev yapmak benim için son derece önemlidir. 18,5 yıldır 4'ü büyükşehir olmak üzere kesintisiz il valiliği görevini sürdürüyorum. Bu görevi de devletimin bana tevdi ettiği önemli bir görev olarak addediyorum. Devletin emri, başımın, gözümün üstündedir. Devlete sadakatle hizmet etmek hepimizin görevidir. Ayrıca son 50 yılda İstanbul'da en uzun süre görev yapma onuruna erişen valilerden biriyim. Bu da benim için çok önemlidir. İstanbul'a atanan meslektaşım, Bağcılar Kaymakamlığı döneminde beraber çalıştığımız Hüseyin Avni Mutlu arkadaşıma da hayırlı olsun diyorum."

"MÜSTEŞARLIK ETKİN BİR GÖREV YAPACAK"

Muammer Güler, terörle mücadeleye ilişkin politikaların ve stratejilerin geliştirilmesinin öteden beri yeni bir teşkilatlanmayla yapılması düşünülen bir husus olduğunu belirterek, bunun Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Güler, "Hüzünlü müsünüz?" sorusuna "İstanbul'u çok seviyorum. Ailemin de kalacağı bir kenttir, Ankara'yı da seviyorum. İstanbul sevdası içimize düşmüştür. İstanbul'a yararlı her türlü hizmetin içinde olacağımı söylemek istiyorum" yanıtını verdi.

Daha önce kamu görevini İstanbul'da tamamlamayı istediğini ifade ettiğini anımsatan Güler, "Ancak devletin emri esastır. Kamu hizmetinde son bir görevi de müsteşarlığı üstlenerek yürüteceğim" dedi.

"Siyasete atılmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna Güler, "Devlet memurluğu ile siyaset ayrı şeyler. Ancak hepsi ayrı hizmettir, hepsinin topluma hizmet açısından ayrı işlevleri vardır" karşılığını verdi.

İSTANBUL'DA MUAMMER GÜLER DÖNEMİ

- Sibel Ertürk Kurtoğlu - Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevine atanan İstanbul Valisi Muammer Güler, son 50 yılda görevinde en uzun süre kalan 3. vali olarak tarihe geçti.

İstanbul'da son 50 yılda 8 yıl 11 ay 11 gün ile en uzun süre Nevzat Ayaz valilik yaptı. 7 Aralık 1979'da göreve başlayan Ayaz, 18 Ocak 1988'e kadar vali olarak kaldı.

Görevde kalma süresi açısından Ayaz'ı, 7 yıl 4 ay 14 gün ile Vefa Poyraz izledi. 18 Ocak 1966 ile 2 Haziran 1973 tarihleri arasında valilik yapan Poyraz, bu tarihte görevini Namık Kemal Şentürk'e devretti.

Muammer Güler ise Erol Çakır'ın merkez valiliğine alınmasının ardından 17 Şubat 2003 tarihinde İstanbul Valisi olarak görevine başladı. Görevinde 7 yıl 3 ay kalan Güler, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na getirildi. Böylece Güler, son 50 yılda görevinde en uzun süre kalan 3. vali oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber