YÖK Yasası yeniden Meclis gündemine gelebilir...

Haber Giriş : 22 Şubat 2005 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK Yasası'nın yeniden Meclis gündemine gelmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında saat 15.00'te toplandı. Yakut, gündeme geçmeden önce 3 milletvekiline söz verdi. AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt'un, üniversitelerde yardımcı doçentlerin atama ve kadro sorununa ilişkin gündemdışı konuşmasını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye geri gönderilen YÖK Yasası'nda, konuyla ilgili düzenlemeler yapıldığını hatırlattı.

Yardımcı doçentlerin mağduriyetinin önlenmesine ilişkin bu düzenlemelerin, geri gönderilen maddeler arasında bulunmadığını ifade eden Çelik, ''Bu yasa, TBMM gündemine gelmelidir. Geldiğinde de bu konudaki sıkıntılar giderilecektir'' dedi.

Türkçe'nin aynı zamanda bilim dili olduğunu vurgulayan Çelik, bunun aksini savunanları anlayamadığını kaydetti. Üniversitelere öğretim üyesi yetiştirilmesi yönündeki çalışmaların sürdüğünü ifade eden Çelik, hem yeni açılacak üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacının karşılanması hem de mevcut kadroların güçlendirilmesi için bu yöndeki gayretlerinin devam edeceğini bildirdi.

''ARDAHANLI CEZALANDIRILIYOR MU?''

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 23 Şubat'ta kutlanacak Ardahan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 84. yıldönümü dolayısıyla yaptığı gündemdışı konuşmada, kentin, başta eğitim olmak üzere sorunlarının çözümü için hükümetin destek vermesini istedi. Kentin ''sürgün yeri'' olarak görüldüğünü belirten Öğüt, ''Ardahan, 2 kez Rusya'ya savaş tazminatı olarak verildi, ülke işgal edilmesin diye...Ardahan, Cumhuriyet değerlerine bağlı olduğu için cezalandırılıyor mu? 2 milyon Ardahanlı, başka yerlerde yaşıyor. Kentte 130 bin nüfus kaldı. Onlar enayi mi?'' dedi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Öğüt'ün gündemdışı konuşmasını yanıtlarken, Ardahan'da çeşitli sıkıntılar yaşandığına katıldığını; özelikle eğitimdeki sorunları yakından izlediğini vurguladı. Ardahan'da Anadolu öğretmen lisesi ve Telekom tarafından yapılacak 32 derslikli lisenin yatırım programına alındığını, inşaatı yarım kalan yurt binasının en kısa zamanda tamamlanacağını bildiren Çelik, bu konuda gerekli talimatı verdiğini söyledi.

''MAYINLI ALAN TEMİZLENİP ORGANİK TARIMA AÇILSIN''

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaplan ise gündemdışı konuşmasında, Türkiye-Suriye sınırında 35 bin hektarlık alanın mayınlardan temizlenerek organik tarıma açılması gerektiğini söyledi. 1956 yılında kaçakçılığın önlenmesi amacıyla mayınlanan alanın tarıma açılması halinde, bölgede yeni istihdam alanları açılacağını ifade eden Kaplan, bu alanın organik tarım için çok elverişli olduğunu kaydetti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber