Türk Eğitim-Sen: KPSS adayları zor durumda

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2010 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KPSS adaylarının bankalardaki sistem hatası sebebiyle zor durumda kaldıklarını belirterek, "Sistem hatalarının giderilmemesi halinde, ÖSYM Başkanlığı bir an önce açıklamalı ve sınava girecek olan KPSS adaylarını rahatlatmalıdır" dedi.


Memurlar.Net: KPSS ücretleri yatırılamıyor


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Koncuk, öğretmen adayları ve diğer lisans mezunlarının KPSS ücretini üç gündür bankalara yatıramadığını ifade ederek, "Bankaya gittiklerinde 'sistemde arıza var, girilemiyor' cevabını alan adaylar sıkıntı yaşamaya başladı. Gelişen bu duruma rağmen ÖSYM'den bir açıklama yapılmaması da anlaşılır gibi değil" dedi.

Lisans mezunlarının KPSS başvurularının 10-21 Mayıs 2010 tarihlerinde alınacağını ve 10-11 Temmuz 2010 tarihinde ise KPSS'ye gireceklerini belirten Koncuk, "Bu durumda 19 Mayıs tarihinin resmi tatil olduğu göz önüne alındığında adayları 20-21 Mayıs 2010 tarihinde başvuru yapmaları mümkün olacak. Başvuruların iki güne sıkıştırılması ise sisteme ve başvuru merkezlerine aşırı bir yük getireceğinden sıkıntılar yaşanacak. Tabi bunlar sistemdeki arızanın bir an önce giderilmesine bağlı. Sistemdeki arızanın

giderilmemesi durumunda ne olacağını ÖSYM Başkanlığı bir an önce açıklamalı ve sınava girecek olan KPSS adaylarını rahatlatmalıdır" dedi.

Koncuk, bu gelişmelere rağmen hiçbir açıklama yapmayan ÖSYM'yi anlamanın mümkün olmadığını ifade ederek, "Türk Eğitim Sen olarak; ÖSYM'yi ve ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ı daha sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Yaklaşık 500 bin kişiyi ilgilendiren böylesine önemli bir sınavın başvurusunda yaşanan aksaklıkla ilgili herhangi bir açıklama yapılmaması, ÖSYM'nin ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. ÖSYM bir an önce açıklama yaparak, başvuru süresinin uzatılacağını ilan etmelidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber