Polis otosunu kaçıran alkollü sürücü vuruldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Mayıs 2010 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'nın Nilüfer İlçesi'nde trafik kontrolü için durdurulan alkollü sürücü kaportacı 49 yaşındaki Ferruh Uçuran, 34 yaşındaki arkadaşı Serkan Yiğit'in sözlerini yanlış anlayarak polis aracını kaçırdı. Çıkmaz bir sokakta kıstırılan Uçuran, araçta bulduğu şapkayı başına takıp, el fenerini polise doğrultunca feneri tabanca sanan polis 35 yaşındaki polis Cüneyt Merham tarafından bacağından vurularak yakalandı.

Fıkra gibi olay dün saat 23.30 sıralarında Nilüfer İlçesi Mudanya Kavşağı'nda meydana geldi. Buzdolabı tamircisi Serkan Yiğit ile kaportacı arkadaşı Ferruh Uçuran, Yiğit'in İhsaniye Mahallesi'ndeki işyerinde alkol aldıktan sonra bira almak için dışarıya çıktı. Bu sırada 16 L 2786 plakalı otomobiliyle zikzaklar çizerek trafiği tehlikeye düşüren Yiğit in durumundan şüphelenen polis ekibi aracı Mudanya Kavşağı'nda durdurdu.

Serkan Yiğit kendisine uzatılan alkolmetreyi üflemeyi reddedip polislere saldırmaya başladı. Bu sırada aracından çıkartılan Yiğit, güçlükle kontrol altına alınırken, arkadaşı Uçuran'a polislerin bağlamaması için kendi araçlarını kaçırmasını söyledi. Bunu yanlış anlayan Uçuran, kendilerini durduran polis memurlarının 16 A 5473 plakalı otosunu çalıştırarak hızla uzaklaştı.

POLİS, EL FENERİNİ TABANCA SANDI

Araçlarının kaçırıldığını gören polis memurları yoldan geçen başka bir aracı durdurarak yakalamak için Ferruh Uçuran'ın peşine düştü. Nilüfer Vergi Dairesi yakınların çıkmaz bir sokağa giren Ferruh Uçuran, burada durdurularak polis otosundan indirilmek istendi. Başına araçtaki polis şapkasını takan Uçuran, araçta bulduğu el fenerini de polis memuru Cüneyt Merham a doğrulttu. El fenerini tabanca sanan polis memuru tabancasını çıkararak Ferruh Uçuran'ı sol ayak bileğinden vurdu.

İfadesi alınmak üzere Nilüfer Karakolu'na götürülen Serkan Yiğit, suçsuz olduğunu öne sürerek, ?Ferruh'a, ?benim aracı kaçır' demiştim. O yanlış anlayarak polis aracını kaçırdı? dedi. Yiğit yapılan kontrolde 2.40 promil alkollü çıktı.

İLK MÜDAHALE VURAN POLİSTEN

Polis memuru Cüneyt Merham tarafından vurulan Feruh Uçaran'a ilk müdahaleyi polis memuru Cüneyt Merham yaptı. Belindeki kemeri çıkartarak kan kaybeden Ferruh Uçuran'a ayağına bağlayan Merham, ambulans gelinceye kadar yaralının yanında bekledi. Olay yerinde ?Yaktın beni Serkan, Allah belanı versin? diye bağıran Ferruh Uçuran, Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ferruh Uçuran'ın da yapılan muayenesinde 2.20 promil alkollü olduğu saptandı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber