19 Mayıs kutlamalarına giden iki öğrenciye tren çarptı: 1 ölü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2010 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da iki ilkokul öğrencisi 19 Mayıs kutlamalarına giderken trenin altında kaldı. Öğrencilerden biri öldü, diğeri ağır yaralandı.

Olay, Yüreğir ilçesine bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde meydana geldi. Her gün babaannesi tarafından okula götürülen Dervişler İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Halil Temelli (8), 19 Mayıs törenine katılmak için bu kez kuzeni ve aynı okulun 4. sınıfında eğitim gören Mustafa Karlıdağ (11) ile çıktı.

İki kuzen Osmaniye'den Adana'ya istikametine gelen makinistler Recep B. İle Ramazan E.'nin kullandığı 66001 sefer sayılı trenin altında kaldı. Kaza sonrası Halil Temelli ve Mustafa Karlıdağ, Özel Başkent Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen babaannesinden izinsiz ilk defa okula giden 8 yaşındaki Halil Temelli yaşamını yitirdi. Mustafa Karlıdağ'ın ise ağır yaralı olduğu ve durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olay sonrası makinistler ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

Olayı yakınlarından gelen telefonla öğrenen Halil Temelli'nin babası Soner Temelli, göz yaşlarına boğuldu. Temelli, makinistlerin trende gazete okuduğunu iddia ederek, "Her yıl bu mahallede kaza oluyor. Yetkililer bir önlem almıyor. Komşumuz da önceki yıl 15 yaşındaki çocuğunu tren kazasında kaybetti. Bu mahallede tren kazalarının önüne geçilmesi için bir önlem alınmalı." dedi.

Halil Temelli'nin sınıf öğretmeni Embiya Ateş ise öğrencisinin her gün babaannesi tarafından getirildiğini ancak bu gün habersiz okul yoluna çıktığı haberini aldıklarını anlattı. Öğrencisinin çalışkan ve zeki olduğunu vurgulayan Ateş, "O kadar güzel okuma ve yazması vardı ki ilerde spiker olabileceğini söylerdim. Çok sevimliydi. 19 Mayıs törenlerinden sonra bu olayın meydana geldiğini öğrendik, büyük üzüntü yaşadık." şeklinde konuştu.

Aynı mahallede yaklaşık bir yıl önce 15 yaşındaki oğlu Kadir Sevinci tren kazasında kaybeden Rahime Sevinç ise "Oğlumu kaybettiğimde de önlem alınmasını istedik. Ancak yetkililer bin önlem almıyor. Burada her yıl bir kişi yaşamını yitiriyor." şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Özcan Gümüş, trenlerin mahalleden hızlı geçtiğini savunarak, "Tren geçerken bariyerler bile indirilmiyor. Çay içerek mahalleden geçen makinistler var. Üst geçit ya da çelik tellerle bu kazaların önüne geçilmeli. Okulların geçiş saatlerinde büyük tedirginlik duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber