SSK'lıya eczanelerden 'trafik ışığı' uygulaması

Haber Giriş : 23 Şubat 2005 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK çalışanları ve emeklilerin serbest eczanelerden ilaç alımında, eczacıyı, tıpkı trafik lambaları gibi renkli fonlar yönlendiriyor.

SSK'lıya ait sağlık karnesini alan eczacı, internet üzerinden bağlandığı SSK İlaç Programı'na girip, önce ilgili kişinin, emekli ise sağlık karnesinin "Tahsis" ve "Seri No", çalışanlarda "Sicil No" ve "Karne No" bilgilerini bilgisayara kaydediyor. Hastanın kayıtları bu şekilde yazılıp "Hasta bul dosyası"na giriliyor. Daha sonra reçeteyi düzenleyen doktorun unvanı, teşhisi ve reçetede yazılan ilaçlar bilgisayar kayıtlarına giriliyor.

Hasta, doktor ve ilaçların bilgisayara yüklenip merkeze gönderilmesinden sonra, geri dönüş bekleniyor. SSK Bilgi İşlem Merkezi'nin geri dönüşünde eczanedeki bilgisayarın ekranında, tıpkı trafik ışıkları gibi 3 ayrı renk eczacıyı yönlendiriyor.

İlaç isminin geri fonunda çerçeve içinde yeşil renk yandığında, o ilaç sorun çıkmadan hastaya veriliyor. Sarı yandığında eczacı uyarılıyor. İlacın fiyatında, dozunda, ilacın muadili olanı (benzer ve ucuz olanı) verilmesi için yeni ilaç isimleri öneriliyor. Kırmızı yandığında ise "ilaç ödenmez" uyarısı yapılıyor. Reçetedeki ilacın ya uzman hekim tarafından yazılması, veya rapor olması isteniyor.

tnn

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber