Et fiyatları spekülatif

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2010 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, et fiyatlarının, arzın kısılması nedeniyle, yani spekülatif olarak yükseltildiğini belirterek, piyasayı terbiye etmek, düzenlemek için ithalat yoluna gidildiğini kaydetti.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde düzenlenen, ''Kırmızı Et Bunalımı'' konulu panelde konuşan Müsteşar Mirmahmutoğulları, kırmızı et fiyatlarındaki artışın, üretim azalmasından kaynaklanmadığını, spekülatif hareketler olduğunu söyledi.

Kurban Bayramı öncesi ve sonrası yapılan sayımlara göre, Türkiye'de yeterli besi hayvanı bulunduğunu ifade eden Mirmahmutoğulları, bazı kişilerin piyasa fiyatlarındaki artış yem masraflarının önünde gittiği için hayvanları, arzı tuttuğunu söyledi. Mirmahmutoğulları şöyle devam etti:

''Arzı kısarak fiyat yükseltiyorlar, yani spekülatif. Bu durumda ne yaparsınız? (Bizi ithalata zorlamayın. İthal eden bir bakanlık, ithal eden bir müsteşar olmak istemiyoruz. Bütün tarafları topladık. 14-14,8 lira aralığı sürdürülebilir bir aralıktır. Bunun yukarısı spekülatiftir dediler. Peki, o zaman bundan sürün piyasaya. Sürmediler. Niye, para geri itilmez, kazanma imkanı varken kazanacağız diyor. Ben tabii ki besicileri kast etmiyorum. Adam giriyor piyasaya 10 tane süper kalite tosun alıyor. Çok yüksek fiyat veriyor. Onu yayıyor.''

Et Balık Kurumu aracılığı ile yapılacak canlı kasaplık hayvan ithalatına değinen Mirmahmutoğulları, bunun terbiye edici, piyasayı terbiye edici bir ithalat olduğunu'', ithalat lafı duyulunca kıyma fiyatının 24,9 liradan 18 liraya indiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber