MEB şimdi de sessiz sedasız kılavuzda oynama yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mayıs 2010 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'de Ciddiyetsizlik Devam Ediyor?

Personel Genel Müdürü sayın Necmettin YALÇIN NTV'de katıldığı programda sorulan sorulara verdiği cevapta, yuvarlak cümleler kurarak yanlış yönetilmekte olan öğretmen atama ve yer değiştirme sürecini geçiştirmeye çalışmıştır.

MEB bu konuda sınıfta kalmıştır. Sınavı geçememiştir. Demokrasinin ve şeffaflığın gereği olarak sendikaları da yönetmelik sürecine katan MEB sendikaların ve toplantıdaki diğer paydaşların ortak kararlarını uygulamakta bile azce düşmüştür.

NTV'deki programda yeniden kadroları açarak yer değiştirme ile ilgili düzenleme yapabileceklerini söyleyen sayın YALÇIN kamuoyunu kandırmaktadır. Çünkü başvuru süreci başlamıştır. Asıl sorun biraz daha kadro açma sorunu değildir. Asıl sorun geçen yıl zorunlu hizmetini ertelediği bir çok öğretmene olduğu yerde kalma ya da yer değiştirme (oldukları yerde 3 yıllarını zaten doldurmuşlardır) hakkı tanırken zorunlu hizmeti yapmak için bu bölgelere giden ya da MEB tarafından re'sen gönderilen öğretmenlere yer değiştirme hakkı vermemesi sorunudur.

Asıl sorun 141bin kadroyu sisteme yansıttığı halde il dışını 45binle sınırlama sorunudur. Ve asıl sorun sıra çalıştırılmaması sorunudur. Tüm bunlar öğretmenlerin ilk etapta mağduriyetine yol açacak sorunlardır.

Bunları görmezlikten gelen aslında gelemeyen MEB şimdi de sessiz sedasız kılavuzda oynama yapmıştır.

Hemen açıklayalım.

21.04.2010 tarihinde yayımlanan kılavuzda

2. Başvuruda Dikkat Edilecek Hususlar

?Aylıksız izinli olarak, asker öğretmenlik hariç askerlikte geçirilen süreler ile eğitim-öğretim kurumları dışındaki kurumlarda geçirilen geçici süreler il içinde yer değiştirmeye esas olan iki, iller arasında üç yıllık sürenin hesabında dikkate alınmayacaktır.?

Cümlesindeki asker öğretmenlik hariç cümlesi değişmiştir.

Yeni kılavuzu inceleyecek olursak;

Bu cümleler;

2. Başvuruda Dikkat Edilecek Hususlar

Aylıksız izinli olarak, asker öğretmenlik dahil askerlikte geçirilen süreler ile eğitim-öğretim

kurumları dışındaki kurumlarda geçirilen geçici süreler il içinde yer değiştirmeye esas olan iki, iller arasında üç yıllık sürenin hesabında dikkate alınmayacaktır.

Şeklini almıştır.

İnsan hata yapamaz mı evet yapabilir ama bu hatayı yapanlar bunu kamuoyuyla personeli ile paylaşmak durumundadır. Devlet ciddiyetinin gereği budur. Gizli saklı olarak değişiklik yapılması son dönemde sıkça rastladığımız bir uygulamadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber