Kavaf: Çocuk yuvalarını tasfiye ediyoruz - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Mayıs 2010 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KADIN ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 5 yıl içinde çocuk yuvalarının tasfiye edilip yerine çocuk evlerinin kurulacağını belirterek, ``Kendi çocuklarımıza ne yapıyorsak aynısını yuva çocuklarına da yapmayı hedefledik'' diye konuştu.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Muğla´da Çocuk Yuvası ve Huzurevi'nde incelemelerde bulundu. Muğla´da coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan ve çocuklar ile yaşlıların sorunlarını dinleyen Bakan Kavaf, ziyaret ettiği AKP İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenledi. Muğla´nın sosyal hizmetler konusunda üst seviyede görev yaptığını vurgulayan Bakan Kavaf, çocuk evleri projesine hız verdiklerini anlattı. Kavaf, sosyal hizmetler konusunda en iyiyi yapmak için projeler ürettiklerini anlatırken, ``Muğla nüfus bakımından az, ancak coğrafya olarak geniş bir alanı kapsıyor. Muğla ziyaretini iki bölüme ayırdık. İlk önce Muğla kent merkezi ve Fethiye bölgesinde incelemelerde bulunacağız. Daha sonra Bodrum ziyareti planlıyorum. Muğla´da hizmet kalitemiz üst sınırda ancak üst sınırın da üstüne çıkmayı hedefliyoruz. Kurumlarımızı ziyaret ederek istek ve ihtiyaçlarını belirliyoruz. 70 ili ziyaret ettim. Siyaset insan kazandırma ve insan kazanma sanatıdır. Çok güzel dostlar kazandım. Muğla´ya da birçok kez geldim. Muğla´nın kültürel ve mimari kimliğini koruyarak sağlıklı kentleşmeye ulaşması için yatırımlar yapıyoruz'' dedi.

Yuva çocuklarını kendi çocuğu gibi gördüğünü ifade eden Bakan Kavaf, ``Yuvalarda kalan çocuklarımızın hayat standartlarını yükseltmek için çalışıyoruz. Çocuk evleri projemize hız verdik. Çocuk evi sayımızı 40´tan 205´e yükselttik. Beş yıl içinde çocuk yuvaları tamamen tasfiye edeceğiz. Yuvada kalan çocuklarımızın hepsini çocuk evlerine alacağız. Çocuk Evlerimizde çocuklarımız daha başarılı oluyor. Geçtiğimiz yıl yuvada kalan çocuklarımızın üniversite sınavında yakaladığı başarı yüzde 77 oldu. Bu sisteme ağırlık vereceğiz. Bu yıl daha yüksek bir başarı bekliyoruz'' diye konuştu.

Bakan Kavaf, yuvalarda kalan çocukların sadece eğitim değil aynı zamanda sosyal alanlarda da başarı sağlamasını hedeflediklerini belirterek, ``Eğitimin yanında sportif, kültürel ve sosyal başarılara da önem veriyoruz. Kurumlar arası spor karşılaşmaları yapıyoruz. Çocuklarımız değişik şampiyonalara katılıyor. Geçtiğiz yıl futbolda gol kralı olan çocuğumuz Galatasaray takımının altyapısına kabul edildi. Gol krallığında ikinci olan ise Fenerbahçe'ye alındı. Avrupa şampiyonalarında birçok derece aldık. Yuva çocuklarının hayallerini gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Onları kedi çocuklarımız gibi görüyoruz'' görüşünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber