Türk-İş'ten 'provokatif eylem' uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2010 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş, son dönemde bölge binalarının işgali, işgal girişimleri ve genel merkeze yönelik eylemler nedeniyle tüm teşkilatını uyardı.

Türk-İş, son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanlıkları, bölge ve il temsilcilikleri ile şube başkanlıklarına bir genelge yolladı.

Genelgede, 26 Mayıs Genel Eylemi'nin, konfederasyona bağlı sendikalara üye işçiler tarafından, Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun eğilimleri doğrultusunda alınan karara uygun bir biçimde, kimi yerlerde konfederasyonlar tarafından hazırlanan ortak bildirinin okunması kimi yerlerde alanlarda yapılan kitlesel eylemler şeklinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Türk-İş'in 2008 başından bu yana, bu ve diğer talepler için "üretimden gelen gücün kullanılması" ve mitingler başta olmak üzere 24 kez eylem yaptığına işaret edilen genelgede, "Türk-İş taleplerinin takipçisi olacak ve çalışma hayatının bu ve diğer sorunlarının çözümü için gerektiğinde yine diğer konfederasyonlarla birlikte mücadeleye devam edecektir" denildi.

"(BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİM) YAKLAŞIMI"

Son günlerde Türk-İş bölge binalarında yaşanan işgallere değinilen genelgede, şunlar kaydedildi:

"Türk-İş, bölge binalarına yapılan işgal ve işgal girişimleri ile Türk-İş Genel Merkezi önüne kendini zincirleme ve gece yarısı Türk-İş Genel Merkezi'nin kapısına dayanma girişimlerinin, 'bir gece ansızın gelebilirim' yaklaşımlarının, tıpkı 1 Mayıs Taksim kürsüsüne yapılan saldırı gibi emek mücadelesine hiçbir katkısı olmadığını, aksine zarar verdiğini düşünmekte, bu tür saldırgan girişimlerin 'hak arama eylemleri' çerçevesinde değerlendirilmesini mümkün görmemektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber