Bursa Belediye Başkanı Altepe beraat etti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Haziran 2010 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde mahkeme kararını uygulamadığı iddiasıyla, ?Görevi kötüye kullanmak' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılandığı davada beraat etti.

Başkan Recep Altepe'nin Bursa 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına neden olan olay, Osmangazi İlçesi'nde belediye başkanlığı döneminde meydana geldi. Altepe, o dönemde Osman ve Reşat Karabulut kardeşlerin sahibi oldukları inşaat şirketi adına Ulubatlı Hasan Bulvarı'ndaki işyerine ?İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı' istemini ?Yönetmeliğe aykırı' gerekçesiyle kabul etmedi. Karabulut kardeşler, Bursa 2'nci İdare Mahkemesi'nden aldıkları ?Yürütmeyi durdurma' kararına rağmen kendilerine ruhsat vermeyen dönemin Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Ruhsat Müdürü Kenan Kır, Hukuk İşleri Müdür Vekili Nimet Paşalıoğlu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İçişleri Bakanlığı'nın Belediye Başkanı ve 2 memur hakkında soruşturma izni vermemesi üzerine, Osman Karabulut bu kez Danıştay'a başvuruda bulundu. Danıştay 1'inci Dairesi'nin, İçişleri Bakanlığı kararının aksine soruşturma izni vermesi üzerine Belediye Başkanı Recep Altepe ile Ruhsat Müdürü Kenan Kır ve Hukuk İşleri Müdür Vekili Nimet Paşalıoğlu hakkında Bursa 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde ?Görevi Kötüye Kullanmak' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Karar aşamasına gelen duruşmaya dün devam edildi. Tutuksuz sanıkların katılmadığı duruşmada mahkeme heyeti, daha önce verdiği ifadede, ?İddia edildiği gibi mahkeme kararını uygulamamam söz konusu değildir. Söz konusu binaya eklentiler yapılmamış olsa, buna mutlaka ruhsat verirdik. Ayrıca, bu işin asıl sorumluluğu da İmar İşleri Müdürlüğü'ndedir. Benim doğrudan ihmalim yoktur. Suçsuzum, beraatımı istiyorum? diyen Recep Altepe ile suçlamayı kabul etmeyen diğer sanıkların beraatına karar verdi.

Mahkeme yöneltilen suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmamasını gerekçe olarak gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber