Şanlıurfa'da trafik kazası: 2 polis yaralandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Haziran 2010 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'da, yola aniden fırlayan köpeğe çarpmamak için manevra yapan 28 yaşındaki polis memuru Mehmet Kabilay'ın kullandığı otomobil kontrolden çıkıp takla atarak tarlaya uçtu. Kazada sürücü Kabilay ile yanında bulunan meslektaşı Murat Özavcı yaralandı. Kaza sonrası olay yerine gelen polis memurları ise, ağır yaralanan meslektaşları Mehmet Kabilay'ın düşürdüğü beylik tabancasını bulmak için tarlayı didik didik aradı.

Kaza, saat 10.30 sıralarında Şanlıurfa-Akçakale karayolunun 28 kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre, bu sabah saatlerinde Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memurları Mehmet Kabilay ile Murat Özavcı bazı işlerini halletmek için Şanlıurfa'ya gelmek istedi. Bunun üzerine Akçakale'de bir arkadaşlarının otomobilini emanet alan iki polis, kent merkezine doğru yola çıktı. Ancak, Mehmet Kabilay yönetimindeki otomobil, Hacılar Köyü yakınlarında önlerine çıkan köpeğe çarpmamak için ani manevra yapınca kontrolden çıktı. Bir anda takla atan otomobil daha sonra yol kenarındaki tarlaya uçtu. Yoldan geçen sürücülerin fark ederek ihbarda bulunmasının ardından olay yerine gelen sağlık görevlileri kazada ağır yaralanan Mehmet Kabilay ile Murat Özavcı'yı, ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Bu sırada, kaza yapan kişilerin polis memuru olduğunun saptanmasının ardından çok sayıda polis amiri ve memuru olay yerine geldi.

DİDİK DİDİK SİLAH ARADILAR

Kaza sonrasında olay yerine giden polisler, Murat Özavcı'ya ait beylik tabancasını otomobil içersinde bulurken, sürücü Mehmet Kabilay'a ait tabancaya ise ulaşamadı. Bunun üzerine tarlada kayıp silahı aramaya başlayan polisler uzun süren aramaya rağmen tabancayı bulamadı. Otları ve çalılık alanlarda bulunamayan silahın, altında kaldığı düşüncesi ile hurdaya dönen otomobil bir polis memurunun direksiyonuna geçtiği traktör ile çekildi. Ancak, otomobilin altında ve çevresinde yapılan aramada da kayıp silaha ulaşılamadı.

Öte yandan kaza sonrası Emniyet Müdür Yardımcıları ile çok sayıda polis memuru da, kaza yapan meslektaşlarının sağlık durumunu öğrenmek için hastaneye akın etti.

Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber