Kamuya özelden transfer imkanı geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2010 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet bir açılım da 657 Sayılı Memur Yasası'nda yapıyor. Yapılacak düzenlemelerle sosyal haklarda önemli iyileştirmeler sağlanıyor. Buna karşın çalışmayan memuru da zor günler bekliyor

Tasarı ile özel sektör yöneticileri; kamuda müsteşar, müsteşar yardımcısı, başkan ve genel müdür makamlarına atanabilecek. Söz konusu yöneticilerin maaşları geldikleri makamların maaşları kadar olacak. Ancak özelde çalıştıkları süre kamuda çalışılmış sayılacak. Böylece emekli olmaları durumunda kamunun tüm haklarından yararlanacak. Bunun için özelden geçen yöneticinin en az iki yıl süreyle kamuda çalışma şartı aranacak. Bakan Yazıcı, ?'Bu uygulama, kurumsal liderliği ve sorumluluğu taşıyan üst yönetime zenginlik ve dinamizm getirecek. Kamu sektörü ve özel sektör, birbirini daha yakından tanıyacak, 2 sektör arasındaki yüksek duvarlar kalkacak? dedi.

Sendikalar transfere karşı

Memur sendikaları tasarıyı ?İş güvencemiz kalkıyor' diyerek eleştirdi. Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız ?Tasarıda, özel sektörden yönetici ithal edilmesi konusu var. Bu da kamu hizmetlerinin siyasileştirilmesi anlamına gelir ve kamu hizmetinin siyaset amacıyla kullanılmasına yol açar. Yönetici ithalatını kabul etmemiz mümkün değil? dedi.

KESK Başkanı Sami Evren de ?Olumlu değerlendirmemiz mümkün değil. Siz kamuyu tasfiye etmeyi hesaplıyorsanız burada toplumsal yarar yoktur? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber