Oktay'ın eski özel kalemine Ergenekon baskını

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Haziran 2010 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıdaki hâkim ve savcı atamalarına müdahale ettiği suçlamasıyla önce gözaltına alınan, ardından da serbest bırakılan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın eski özel kalemi D.Y.'nin evinde arama yapıldı. Operasyonda D.Y.'nin evindeki bazı belgelere ve bir bilgisayar kasasına el konulduğu öğrenildi. D.Y.'nin Başbakanlık'ta bayan şube müdürü olduğu belirtildi.

Seyfi Oktay'ın hâkim ve savcı atamalarına karıştığı iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yaptığı telefon dinlemelerine ilginç diyaloglar yansımıştı. Dinlemeyi yapan savcılığın, Oktay'ın eski özel kalemi ile arasında da soruşturmaya delil olabilecek bulgulara ulaştığı iddia edildi. Ankara İbni Sina Hastanesi'nde tedavisi süren eski Bakan'a polis, savcılık talimatıyla, sık sık telefonda görüştüğü D.Y. ile ilişkisini, kimliğini ve nerede yaşadığını sordu.

Savcılık, telefon dinlemelerinde adı sıkça duyulan D.Y.'nin ev adresini belirledi. D.Y.'nin Batıkent'teki evinde mahkeme kararıyla 2 saate yakın bir arama yapan polis, evdeki bazı belgeler ile bir bilgisayar kasasına inceleme yapmak için el koydu. Oktay'ın bakanlığı döneminde özel kalem memuru olarak görev yapan D.Y.'nin halen Başbakanlık Dış İlişkiler Dairesi'nde çalıştığı öğrenildi. D.Y.'de çıkan belge ve bilgisayar hard diskinin soruşturma savcılığına gönderileceği öğrenildi.

Öte yandan gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanan ve Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'ne kaldırılan Seyfi Oktay'a önce anjiyo yapılıp tıkalı olan damarına stent takıldı. Halen tedavisi süren Oktay'ın bugün taburcu edilmesi bekleniyor. Oktay'ın, taburcu olduktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Keleş tarafından ifadesi alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber