Çubukçu: Gençleri okumaktan soğuttuk

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Haziran 2010 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ali Sami Yen Stadı'nda düzenlenen ?Dünyanın En Çok Katılımlı Kitap Okuma Etkinliği?nde rekor çıkmadı. Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, ?Bazen eğitim politikalarının gençleri kitap okumaktan soğuttuğunu' söyledi

Düşün Taşın Derneği'nin İstanbul Ali Sami Yen Stadyumu'nda düzenlediği, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da katılıdığı ?Dünyanın En Çok Katılımlı Kitap Okuma Etkinliği'nde Guinness rekoru kırılamadı.

Mili Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun katıldığı, Guinness'den bir yetkilin de izlediği etkinlikte 14 bin 517 kişi aynı anda Mümin Sekman'ın ?Her şey Seninle Başlar' isimli kitabından bir bölümü 5 dakika yüksek sesle okudu.

Sürenin sonunda sonucu açıklayan Guinness yetkilisi Talal Omar 14 bin 517 kişinin katıldığını, bu rakamla yeni bir Guinness rekorunun kırılmadığını söyledi. Eski rekorun ise Mersin'de Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda 15 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikle yine Türkiye'ye ait olduğu belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun konuşmalarının ardından stadyumda bulunan 14 bin 517 kişi yüksek sesle kitap okudu.

Çuvaldızı kendimize...

Rekor denemesi öncesi bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok ülkesinde okumayan bir nesil yetiştiğini ifade ederek şunları söyledi:

?Okumak dünyanın en keyif veren işlerinden biriyken, burada çuvaldızı kendimize batırarak bazen eğitim politikalarının gençleri okuldan ve kitap okumaktan soğuttuğunu, okumayı bir ödeve, eziyete dönüştürdüğünü söylemek istiyorum. Okumayan bir neslin yetişmesinde anne babaların, toplumun ve yazılı kültürü içselleştirmeden elektronik ve sözlü kültüre geçmiş olmamızın çok ciddi payı vardır.

Dolayısıyla biz okumayan bir toplum olmamızın nedenlerini araştırmak kadar, okumayı dert edinmemiz gerek. Okuma alışkanlığı kazandıracak yeni tarzlar yöntemler geliştirmek konusunda daha fazla çaba göstermeliyiz. Çünkü okumayan nesiller dünyadan geçip giderken, kitaplar hep burada olacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber