Tunceli emniyet müdürlüğünden üniversite hazırlık kursu

Haber Giriş : 26 Şubat 2005 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli Emniyet Müdürlüğü ve özel bir dershanenin girişimiyle kurulan "Sıcak Bir Dost Eli Üniversiteye Hazırlık Dershanesi" törenle hizmete açıldı.

Bu yılı "Çocuklara Yaşam Yılı" ilan eden Tunceli Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Elazığ Uğur Dershanesi işbirliğiyle "Sıcak Bir Dost Eli Üniversiteye Hazırlık Dershanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tunceli Cumhuriyet Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Tunceli Valisi Mustafa Erkal, Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, Tunceli CHP Milletvekili Hasan Göyüldar, Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Jandarma Kurmay Başkanı Kurmay Albay Salih Karataş, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Murat Kavas, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Cuma, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Tunceli Emniyet Müdürü Osman Öztürk dershanelerin üniversite sınavındaki başarıya etkilerini anlatarak, "Ülkemizde yürütülen Eğitime Destek Kampanyası kapsamında Tunceli Emniyet Müdürlüğü 2005 yılını "Çocuklara Yaşam Sevinci Yılı" ilan ederek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Emniyet Müdürlüğü ile Elazığ Uğur Dershanesi işbirliğiyle, il genelinde başarılı 140 öğrenciye üniversiteye hazırlık kurslarının verileceği "Sıcak Bir Dost Eli Üniversiteye Hazırlık Dershanesi" faaliyete geçirilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Tunceli Valisi Mustafa Erkal ise "Tunceli, Türkiye çapında eğitim alanında en iddialı bir ildir. Bu iddiası kurumlarına da yansımıştır. Okullaşma oranımız yüzde yüzdür. Haydi Kızlar Okula Kampanyası'na ihtiyacı olmayan tek ildir. Okuma oranında kız erkek eşit düzeydedir. Emniyet Müdürü'nü bu çabasından ötürü kutlarım" şeklinde konuştu.

Kursların Haziran ayının sonuna kadar devam edeceği belirtilirken, Emniyet Müdürlüğü'nün kurs dönemi boyunca seminer, tiyatro ve konferanslarla öğrencilere destek vereceği öğrenildi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber