Öğrencilere sosyal sorumluluk bilinci aşılama projesi

Haber Giriş : 27 Şubat 2005 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplum Gönüllüleri, ilköğretim öğrencilerine sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilincini kazandırmayı amaçlayan "Toplum Hizmetine Gönüllü Destek Projesi"ni Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte hayata geçiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Talim ve Terbiye Kurulu'nun ilköğretim okullarında sosyal hizmet çalışmalarına alışkanlık kazandırılmasına yönelik kararı doğrultusunda, ilköğretim öğrencilerine sosyal çalışma yapmaları zorunluluğu getirildi. Toplum Gönüllüleri de 27 ilde Türkiye'nin geleceği olan çocukların gönüllü üniversite öğrencilerinin desteğiyle sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarını sağlayacak. Toplum Gönüllüleri, bu projeyle ilköğretim öğrencilerinin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı, yerleşkelerindeki eksiklikler konusunda farkındalıklarını artırmayı amaçlıyor. Bu projeyle, "sosyal sorumluluk" anlayışının küçük yaşlardan başlanarak kazanılması ve bu kazanıma paralel "toplumsal sorunlara duyarlı insan modeli"nin yaygınlaşmasının sağlanması hedefleniyor.

Talim ve Terbiye Kurulu ile sorumluluk bilincinin aşılanması projesine imza atan Toplum Gönüllüleri'nin, 17-25 yaş arası gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmek amacıyla gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde bugüne kadar 3 bin genç ve 500 yetişkin gönüllüsüyle, 31 il ve 58 üniversitede örgütlenip 65 yerel, 14 de ulusal projeye imza attığı bildirildi.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber