Sivas CÜ fakülte binalarında yangın merdiveni yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2010 16:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Cumhuriyet Üniversitesi fakülte binalarında yangın merdiveni ve sığınak olmadığı ortaya çıktı. 1974 yılında kurulan üniversitede 30 bin öğrenci eğitim görüyor.

Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi kampüs alanı içine 1978?1985 yılları arasında yapılan 40 binada büyük bir onarım çalışması başlatma kararı aldı. Kampüs alanında başlatılması planlanan bakım ve onarım çalışmaları için 1 milyon 100 bin lira ödenek temin edilirken 400 bin liraya daha ihtiyaç bulunduğu öğrenildi.

Yapılacak çalışmalar hakkında İl Koordinasyon Kurulu 2. Dönem toplantısında Vali Ali Kolat'a yazılı ve sözlü olarak bilgi verildi. Binalarla ilgili hazırlanan onarım raporunda fakültelerin pis su tesisatları ıslak hacimlerinin yenilenmesi, dersliklerin boyanması, dış cephelerin onarımı, mantolama ve boyası ile Sivas'ın mevsim şartları dikkate alınmadan yapılan gizli çatı sisteminin onarılıp yenilenmesine ihtiyaç duyulduğu yer aldı. Bu kapsamda yapımı eski tarihli 1978?1985 yılları arasında yapılan 40 blokun tamir edilmesi gerektiği ifade edildi. Her bir blokun 600 metrekare alan kapsadığı ve toplam tamir edilmesi gereken alanın 24 bin metrekare alan olduğu kaydedildi.

Hazırlanan raporda bugüne kadar yapılmayan binalardaki iki önemli eksikliğe daha dikkat çekildi. Raporda binaların ruhsatlandırılması sırasında aranması zorunlu olan yangın merdiveni ve sığınağın binalarda olmadığı belirtilerek, "Bu binaların Yapı Kullanma Ruhsatlarına esas yangın merdiveni yapılması ve bodrum katlarının onarılarak sığınak yapılması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Şantiyeye dönmesi beklenen fakülte binalarındaki bakım ve onarım için 1 milyon 500 bin lira harcanması bekleniyor. Üniversite yönetiminin 2010 yılı yatırım programında yer alan büyük onarım ödeneği kapsamında 300 bin lira olarak belirlendi. Ayrıca derslik ve merkezi birimler projesinden 800 bin lira kurum içi ödenek aktarımı yapılarak büyük onarım işinde toplam 1 milyon 100 bin lira ödenek hazır hale getirildi. 400 bin lira daha ihtiyaç bulunuyor.

İhalesi yapılmak üzere, kampüs genelinde ve ilçelerdeki meslek yüksek okullarında onarım keşfi için tespitlerin devam ettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber