5 yılda 1 milyon işsize 'altın bilezik' verilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2010 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin işsizlik sorununu çözmek için hazırladığı paketin en önemli ayaklarından meslek edindirme kursları başlıyor. UMEM projesiyle 5 yılda 1 milyon işsiz eğitilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi" (UMEM) ile birlikte bir milyon gence altın bilezik vereceklerini söyledi. Bütçesi 119 milyon 270 bin lira olan UMEM projesiyle 5 yılda yaklaşık olarak bir milyon işsizin eğitimden geçmesi planlanıyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da "Elimizi değil gövdemizi taşın altına koyuyoruz" dedi. Çalışma Bakanı Dinçer, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Hisarcıklıoğlu ile birlikte UMEM protokolün dün imzalandı. Başarılı kursiyerlerin yüzde 90'ının istihdam edileceği projede, yılda 9.9 bin kursun açılması, 197.2 bin işsize eğitim verilmesi hedefleniyor. Projede eğitim görenlere günlük 15 lira yevmiye ve staj boyunca da maaş verilecek. Bakan Dinçer, 10 Ekim'de başlanacak eğitimin süresinin de 2 ila 6 ay arasında olduğunu söyledi.

"15 LİRA YEVMİYE"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, proje kapsamında kurslarda her yıl yaklaşık 200 bin işsize eğitim verileceğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Sosyal sorumluluğun bir parçası olarak bugün 81 ildeki oda ve borsalarımızla elimizi değil, tüm gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Bu bir meslek edindirme seferberliğidir, istihdam seferberliğidir. Kamu ve özel sektör işbirliğiyle hayata geçen bu projeyle, işsiz vatandaşlarımızın yanında olacağız. Onlara hoca olacağız, usta olacağız, ekmek olacağız" diye konuştu.

EĞİTİM VERİLMESİ PLANLANAN ALANLAR

Endüstriyel bakım onarım.

CNC tezgâhları kullanımı.

Tekne model tasarımı.

Asansör bakım onarımı.

Beton örme demirciliği ve kalıpçılık.

Bilgisayar destekli pano tasarımı ve pano montaj operatörlüğü.

Çelik konstrüksiyon.

Klima sistemleri montaj bakım ve onarımcısı.

Gemi blok montaj, gemi boru işçiliği, gemi yapım teknikleri.

Elektrik ark boru kaynakçılığı, gaz altı kaynakçılık.

Elektro- mekanik taşıyıcılar.

Vinç operatörü.

Otomotiv mekanikerliği.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber