Ağrı'da sel felaketinin bilançosu: 6 bin 526 konut ağır hasarlı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2010 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı'da yaklaşık bir ay önce yaşanan sel felaketinde 6 bin 526 konutun ağır hasarlı olduğu tespit edildi.

Ağrı'da geçtiğimiz ay meydana gelen sel felaketinin bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Vali Ali Yerlikaya, felaketle ilgili yapılan araştırmaların sonuçlarını açıkladı. Selde ivedi olarak başlatılan ön hasar tespit çalışmaları neticesinde toplam 28 bin 660 başvurunun incelendiğini vurgulayan Yerlikaya, ilk incelemede 6 bin 526 konutun ağır hasarlı veya yıkık durumda olduğunun tespit edildiğini söyledi. Vali Yerlikaya, ön hasar çalışmalarının ardından Bayındırlık Bakanlığı ile koordineli olarak toplam 80 kişilik bir ekiple kesin hasar çalışmalarına başladıklarının altını çizerek, "Kesin hasar tespit çalışmalarında 31 bin 661 hane tarandı. İl ve ilçe merkezlerinde bin 329, il ve ilçe köylerinde ise 5 bin 197 olmak üzere toplam 6526 konut ile merkez ve köylerde toplam 6 bin 340 ahırın ağır hasarlı veya yıkık durumda olduğu tespit edilmiştir." dedi.

Kesin hasar tespit sonuçlarının Afet Acil Durum Müdürlüğü'nce onaylanmasına müteakip kaymakamlıklar aracılığıyla köy ve muhtarlarına teslim edilmek suretiyle ilanen askıya çıkarılacakğını ifade eden Vali Yerlikaya, "Kesin hasar listelerine itiraz süresi 30 gündür. 25 Haziran tarihinden itibaren itirazların toplanması ve değerlendirilmesi aşamasına geçilecek ve bu arada zamandan tasarruf için kesin hasar listelerinde adı bulunan hak sahibi adaylarıyla sözleşmeler imzalanmaya başlanacaktır." diye konuştu.

Vali Yerlikaya şöyle devam etti: "Planlanan çalışmalara göre 20 konut ve üzeri inşaatlar TOKİ tarafından, 20 konutun altında bulunan yerler ise İl Özel İdaresi tarafından yaptırılacaktır. İlçe merkezleri düzeyinde yer seçim çalışmaları tamamlanmıştır. Köylerde yapılacak konutlara ilişkin yer seçim çalışmaları Afet Acil Yönetimi Başkanlığı'nca görevlendirilen 24 kişilik bir ekip tarafından yapılacak ve hak sahipliği sözleşmeleri tamamlanana kadar bitirilecektir. Çalışmaların tamamlanmasından sonra en fazla hasara uğrayan merkezlerden başlamak üzere inşaat çalışmalarına başlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber