Adalet Bakanlığı müfettişlerinin, tanık olarak dinlenme talebi reddedildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2010 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay ve eski Ankara Cumhuriyet Savcısı ve halen Batman Cumhuriyet Savcısı Ercan Yalçınkaya'nın yargılanmalarına Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde devam edildi.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay'ın, 'Görevi kötüye kullanma, suç delillerini gizleme ve yok etme', eski Ankara Cumhuriyet Savcısı ve halen Batman Cumhuriyet Savcısı Ercan Yalçınkaya'nın ise 'Çıkar amaçlı suç örgütüne üye olma, rüşvet alma' suçlarından yargılanmalarına Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde devam ediliyor.

Adalet Bakanlığı müfettişlerine verdiği ifadede Cumhuriyet Savcısı Ercan Yalçınkaya'yı 'Hakim tipine uymayan birisidir' diye niteleyen Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Yalçın, bu söyleminden geri adım attı.

Duruşmaya, 'vareste' tutulmasına rağmen Batman Cumhuriyet Savcısı Ercan Yalçınkaya, Ankara Adliyesi'nden Zabit Katibi Nalan Koç ile Orhan Turhan Açıkgöz katıldı. Soruşturma yürüttüğü bir kısım şahıslarla aynı davada yargılanmak istemediğini belirten İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay ise yine duruşmaya gelmedi ve ifadesi alınamadı.

Duruşmada tanık olarak Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Yalçın dinlendi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul, Yalçın'ın tahkikatı yürüten Adalet Bakanlığı müfettişlerine verdiği ifadeleri okudu. Başkan Tuğrul, Yalçın'ın ifadesinde "14 yıldır çalıştığını, Ercan Yalçınkaya'nın oda arkadaşı olduğunu, çevresinin geniş olması sebebiyle mesafeli olma ihtiyacı hissettiğini, evden işe işten eve giden biri olduğu için odasında kendisinin fazla kişi ağırlamadığını, Yalçınkaya'nın çok gelen gideni olduğunu ve bundan sıkıldığını, bunu kendisine de söylediğini, Yalçınkaya'nın odasında fazla kalmadığını, Yalçınkaya'nın hakim tipine uymayan birisi olduğunu" söylediğini aktardı.

Müfettişlerin rapor ettiği ifadelerine itiraz eden Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Yalçın, Yalçınkaya'yı suçlayıcı hiçbir beyanının olmadığını ileri sürdü. Şeker hastası olduğunu ve müfettişlere güvendiği için beyanlarını okumadığını ve imza attığını savunan Yalçın, müfettişleri kendi görüşlerine göre ifadelerini çarpıtmakla suçladı. Yalçın, basında çıkan haberler sebebiyle Yalçınkaya hakkında bazı tereddütlerinin oluştuğunu belirtti. Yalçınkaya ile ilişkilerinin karşılıklı saygı ve nezaket içerisinde olduğunu anlatan Yalçın, ziyaretçilerin daha çok Yargıtay, adliye ve emniyetten olduğunu ifade etti.

Tanığın ifadeleriyle ilgili olarak Batman Cumhuriyet Savcısı Ercan Yalçınkaya, aleyhinde olan hususları kabul etmediğini, Adalet Bakanlığı müfettişlerinin konuyu çarpıtarak kendi düşüncelerine göre ifade aldığını iddia etti. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ise kovuşturmayı yürüten bakanlık müfettişlerinin tanık sıfatıyla dinlenmesini talep etti.

Duruşmaya kısa bir ara veren Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul, Cumhuriyet Savcısının bu talebinin oy birliğiyle reddine karar verildiğini açıkladı. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay hakkında yazılan müzekkereye cevap verilmediğini ve savunması için yazılan talimatın cevabının beklenmesine karar verildiğini dile getiren Tuğrul, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber