Cezaevinde mezuniyet sevinci

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Haziran 2010 22:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANADOLU Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'den mezun olan Edirne Tarım Açık Cezaevi'nde kalan 4 hükümlü için mezuniyet töreni düzenlendi.

Edirne Tarım Açık Cezaevi Konferans Salonu'nda diploma, sertifika ve kep giyme töreni düzenlendi. Törene Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan 38 yaşındaki Eşref Uymaz, 45 yaşındaki Ali Tarkan Keyper, Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Birkan Baştürk ile Trakya Üniversitesi Tunca Meslek Yüksekokulu Uzaktan Eğitim ile Bilgisayar Teknolojisi ve Programı Bölümünü bitiren 39 yaşındaki Affan Emre Edgü katıldı. Törene Edirne Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sami Kerpiççi, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, Cezaevi Müdürü Ufuk Aslan ve hükümlüler katıldı. Törende Açık Ceza İnfaz Kurumu olarak hükümlülere her zaman destek verdiklerini belirten Kurum Müdürü Ufuk Aslan, şöyle dedi:

?Hükümlülerin kişisel, sosyal ve kültürel mesleki ve ahlaki yönden gelişmeleri sağlayarak, yeniden suç işlemelerini önleyecek değerler kazanmalarını sağlamak en önemli hedefimizdir. Bu yıl okuma- yazma kursuna 10, Açık İlköğretim Okuluna 18, Açık Lise'ye 20, Açık Öğretim Fakültesi'ne 10, üniversiteye örgün olarak devam eden 7, uzaktan eğitime 1 olmak üzere 75 hükümlümüz eğitimine devam etti. Bunlardan Açık Öğretim Fakültesi'nden 3, uzaktan eğitimden 1, Açık Öğretim Lisesi'nden 1 ve Açık İlköğretim okulu'ndan 10 kişi olmak üzere 15 öğrenci hükümlümüz başarılı olarak mezun oldu.?

Konuşmaların ardından üniversiteyi bitiren 4 hükümlü, diplomaları henüz hazırlanmadığı için Cumhuriyet Başsavcı vekili Sami Kerpiççi'den teşükker belgesi aldı. Ekonomik durumu iyi olmadığı için Edirne Valiliği'nden aldığı burs ile okuduğunu belirten 45 yaşındaki Ali Tarkan Keyper, ?18 aydır burdayım ve 26 ayım kaldı. Aldığım burs ile okulu bitirdim. Polis memuruydum. 2 kızım var, keşke kızlarım da mezuniyetimi görseydi. Anlatılamaz, çok güzel bir duygu? dedi.

Mezunlardan eski polis memuru Eşref Uymaz, 3.5 yıldan bu yana bulunduğu cezaevi yönetiminin desteği ile üniversiteyi bitirdiğini söyledi. Mezunlardan 3 yıldır cezavinde olduğunu ve 3.5 yıl cezası kaldığnı belirten 28 yaşındaki Birkan Baştürk, ?Cezaevi yönetimi ders çalışmamda çok yardımcı oldu. Okumamız için bize teşvikte bulunuldu? dedi,

Cezaevinde 2 yıldan bu yana bulunan ve tahliyesine 7 ay kalan 39 yaşındaki Affan Emre Edgü ise, ?Trakya Üniversitesi Tunca Meslek Yüksekokulu Uzaktan Eğitim ile Bilgisayar Teknolojisi ve programı Bölümünü derece ile bitirdim. Gerçekten çok çalıştım. Yönetim bilgisayar ihtiyacımı karşıladı. Uzaktan eğitimi internet üzerinden yaplıyor. Hükümlülerin internet kullanması yasak. O yüzden Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden gireme izin verdiler. Derece ile mezun oldum. Dışarıda oğlum bekliyor, çıkacağım günü bekliyorum? dedi.

Törenin ardından 4 mahkum, keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber